Els alumnes de 3r de primària hem treballat el projecte de les EMOCIONS.

Per començar, vam veure la pel·lícula INSIDE OUT. Després, vam fer a cada classe un col·loqui sobre la pel·lícula, vam parlar de les emocions que podíem sentir relacionades amb la pel·lícula i en van sortir moltes més que els alumnes havien sentit en algun moment. A partir d’aquestes, es van triar cinc emocions per classe i, per grups, la vam representar plàsticament.

 

Per treballar la calma vam realitzar una sessió de ioga al Vainilla Slow Ioga on, l’Anna Gumà, ens va preparar un munt d’activitats increïbles. Al final vam aprendre diferents eines per aconseguir relaxar-nos. Els alumnes van gaudir d’allò més experimentant amb el seu cos, la respiració, les sensacions, l’equilibri, etc.

 

Dins de l’àrea d’anglès, vam conèixer el nom d’aquestes emocions, vam fer un “memory game” i vam explicar diversos contes.

Cada nen/a vam preparar un kit de la calma amb diferents materials per portar a casa: ampolla de la calma, com soc jo, oca de les emocions, vocabulari de les emocions…

 

Per últim una sortida a una parc de Sant Sadurní on el silenci, la calma i la relaxació vam poder tornar a sentir.

Hem passat uns dies molt bonics on els alumnes han parlat d’un tema que no sempre els és fàcil d’explicar i de posar nom al què els passa: por, tristesa, alegria, ràbia…

 

És molt important estar bé i sentir-se bé amb un mateix!