Setembre 2020

Apreciades Famílies,

Com tots sabeu, aquest curs no serà un “ curs normal” per culpa de la pandèmia que ens envolta i ens fa modificar molts aspectes de la nostra vida quotidiana i també escolar.

El Col·legi, en el fons del fons, és també una empresa de serveis i com a tal, ara el millor servei és formar i educar els alumnes amb les màximes mesures de seguretat, intentant fer-ho  tot amb la màxima normalitat possible i sent conscients que aquestes mesures seran llargues en el temps.

Tenim la sort que aquest virus que ens afecta no es transmet fàcilment per l’aire. Ho fa sobretot de persona a persona i aquí és on podem lluitar tots, Col·legi i Famílies, si estem mentalitzats i intentem evitar al màxim els contactes personals “ innecessaris “ i ens limitem bàsicament als contactes estrets i/o indispensables.

Aquest curs el Col·legi, conscient del problema que ens envolta,  dedicarà pràcticament tot el capítol d’Inversions a temes “informàtics “ i temes de “ seguretat “.

La inversió informàtica (ordinadors més potents, plataformes, llicencies, formació d’usuaris, etc.) es fa preveient que si és necessari entrar en confinaments parcials o totals, es pugui continuar l’activitat acadèmica de forma telemàtica i eficient.

La inversió en seguretat és la més important. Sobretot perquè comporta la contractació de més professorat i altre personal no docent que permeti atendre els alumnes en grups de convivència estable més reduïts i controlats en els diversos espais del centre. La nostra voluntat d’evitar contagis a dins del centre és total. Ja coneixeu el nostre Pla d’Actuació per a aquest curs.

Si malauradament,  tot i les precaucions, l’evolució de la pandèmia obliga al confinament parcial o total de les classes, posarem en marxa el pla d’ensenyament telemàtic. Tots sabem que no és el mateix que l’ensenyament presencial normal, però si hi ha bona voluntat per part de tots, pot funcionar molt bé. Tenim l’experiència del darrer trimestre del curs passat i la voluntat ferma de continuar el curs amb la màxima normalitat possible, presencial o telemàtica.

Justament l’experiència del curs passat ens indica que tot i el trasbals que va significar improvisar un ensenyament telemàtic no previst, els resultats acadèmics van ser molt bons, en general. I pel que fa al Batxillerat, van ser extraordinaris. Tot i que el nombre d’alumnes aprovats a Catalunya va ser inferior a la convocatòria 2019 i les qualificacions també una mica més baixes( 6’616), els nostres 58 alumnes de 2n BAT van aprovar tots i van obtenir una nota mitjana de 7’580.  I cinc d’ells van obtenir la Distinció PAU per haver obtingut més de 9’0 a la fase general, realment un prodigi que mereix la nostra felicitació des d’aquí.  I per acabar-ho d’adobar, un d’ells, en Gonzalo  Plaza Arriola, va obtenir un 13’96 sobre 14 a la nota d’admissió. Per tant, tot i els confinaments, els fets demostren que si es treballa es poden obtenir grans resultats.

No vull acabar sense dir-vos que som ben conscients del recolzament que ens doneu. Aquest curs 2020-21 hem tornat a rebre més de 200 preinscripcions per a ocupar 95 vacants. Permeteu-me que en nom del Patronat de la Fundació, de la Direcció, del Consell Escolar, del Claustre i del Personal d’Administració i Serveis us doni les gràcies a totes les famílies que heu dipositat la vostra confiança un any més en nosaltres, sobretot a les famílies d’aquests 95 alumnes nous, que ens han escollit per primera vegada.  Sense la vostra confiança i el vostre recolzament no podríem fer el que fem ni obtenir els resultats que obtenim.

Desitjar-vos un curs el més “ normal “ possible, amb mesures de seguretat, però sense pors innecessàries i amb ganes de fer que siguin normals situacions que no ho són.  L’èsser humà per naturalesa és capaç d’adaptar-se i resistir situacions que a priori semblen inversemblants. Si tots hi posem de la nostra mà i actuem amb sentit comú, ben segur que ens sortirem i possiblement més enfortits de com hi hem entrat.

Joan Amat i Marquès  ( Dtor – Titular)

Revista Lligams 91 – juny 2021

pLligams 91 - juny 2021

 Col·legi Sant Josep 2021 Projectes i Etapes educatives

Col·legi Sant Josep 2021 Projectes i Etapes educatives-001

Col·legi Sant Josep 2021 Projectes i Etapes educatives-002

Col·legi Sant Josep 2021 Projectes i Etapes educatives-003

Col·legi Sant Josep 2021 Projectes i Etapes educatives-004

Col·legi Sant Josep 2021 Projectes i Etapes educatives-005

Col·legi Sant Josep 2021 Projectes i Etapes educatives-006

Col·legi Sant Josep 2021 Projectes i Etapes educatives-007

Col·legi Sant Josep 2021 Projectes i Etapes educatives-008

Col·legi Sant Josep 2021 Projectes i Etapes educatives-009

Col·legi Sant Josep 2021 Projectes i Etapes educatives-010

Col·legi Sant Josep 2021 Projectes i Etapes educatives-011

Col·legi Sant Josep 2021 Projectes i Etapes educatives-012

Col·legi Sant Josep 2021 Projectes i Etapes educatives-013

Col·legi Sant Josep 2021 Projectes i Etapes educatives