PROJECTE MULTILINGÜE al Col·legi Sant Josep

L’aprenentatge de llengües estrangeres i el domini de la comunicació són eines imprescindibles a la societat actual. En el Col·legi Sant Josep estem desenvolupant el projecte d’escola multilingüe amb l’objectiu que l’alumnat assoleixi una capacitat òptima d’expressió oral i escrita en català, castellà i anglès de forma natural. A més, a partir de l’ESO els alumnes també tenen la possibilitat d’aprendre una segona llengua estrangera, francès o alemany. D’altra banda, a l’Educació Infantil s’introdueix l’aprenentatge del xinès, que té continuïtat a Primària com a activitat extraescolar i curricular, com a eina per potenciar la creativitat i el desenvolupament de la capacitat fonètica per tal de facilitar l’aprenentatge d’altres llengües.

Pel que fa a l’anglès, des de I1 fins a 2n de Batxillerat, es té la col·laboració dels auxiliars de conversa nadius a les classes una hora setmanal en grups reduïts, es fa immersió en llengua anglesa a les classes d’anglès, s’imparteixen diverses matèries en anglès al llarg del currículum en totes les etapes, es fomenten activitats participatives a l’aula, grups de conversa, lectures, concursos, activitats extraescolars en anglès, colònies, etc. per tal d’accedir a la universitat amb la titulació de First Certificate (B2) – Advanced (C1) o bé l’Oxford Test of English.

LANGUAGE ASSISTANTS IN OUR SCHOOL (2023-24)

My name is Molly and I am from London, but I’ve been living in Catalonia since 2018. I taught speaking classes here 2 years ago and I had such fond memories of the school that I wanted to return this year. 

I really enjoy working with the students to help improve their pronunciation and expand their vocabulary through speaking activities. I don’t believe learning English needs to be boring, and so I try to aim to make speaking classes as fun and engaging as possible.

I’m very excited to see what this year brings and I’m very happy to be back!