Dissabte 7 de març de 2015 va tenir lloc l’acte de clausura del programa Bojos per l’Economia a la Pedrera de Barcelona on es va poder gaudir d’una conferència impartida pel conseller d’economia de la Generalitat de Catalunya, Sr. Andreu Mas-Colell.

Bojos per l'economia

Maria del Mar Ventura Marí, alumne de 2n de Batxillerat del Col·legi Sant Josep, ha participat en el cicle “Bojos per l’Economia!“, un taller organitzat pel Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI), destinat a estudiants de segon de batxillerat interessats en aquest àmbit, i que s’emmarca en el programa “Bojos per la ciència“, de la Fundació Catalunya-La Pedrera, que té com a objectiu estimular el talent científic entre els joves estudiants de secundària de Catalunya. El programa, que aquest any compleix la seva tercera edició, es va inaugurar el 9 de gener amb un acte conjunt celebrat a Món Sant Benet (Sant Fruitós de Bages), amb la presència dels joves candidats seleccionats (un total de 172) per als diferents tallers i els seus coordinadors.

Mar Ventura-3

En col·laboració amb les principals universitats i centres de recerca del país, aquesta iniciativa ofereix formació a alumnes de batxillerat que tenen i demostren aptituds en el camp de les ciències. Bioquímica, Biomedicina, Economia, Matemàtiques, Natura, Noves Tecnologies i Química són les set disciplines incloses enguany.

Sota el títol “Les crisis econòmiques”, Jordi Galí, catedràtic de Fonaments de l’Anàlisi Econòmica del Departament d’Economia i Empresa de la UPF i director del CREI (centre adscrit a la Universitat) va ser l’encarregat d’impartir la primera de les vuit sessions programades, que va tenir lloc el dissabte 10 de gener al campus de la Ciutadella.

Captura

Trenta-tres estudiants d’entre 16 i 17 anys de diversos instituts de Catalunya amb ganes d’aprofundir en les tècniques i els conceptes utilitzats pels economistes per analitzar alguns dels fenòmens més importants en aquest àmbit han estat els seleccionats per participar en el taller, que està dirigit pel professor Jordi Galí.

Han assistit a vuit sessions, que han posat èmfasi en els mètodes estadístics i matemàtics aplicats a l’economia, a càrrec de professors i investigadors del CREI i del Departament d’Economia i Empresa de la UPF. Han estat impartides indistintament en català, castellà i anglès, totes elles durant tres hores en diferents dissabtes al matí, a l’auditori Mercè Rodoreda del campus de la Ciutadella.

Mar Ventura-4