Avui a les 9:00h del matí els alumnes de Primària han llegit un manifest per la Pau al món i han fet un minut de silenci. Aquest manifest l’han redactat  i llegit els alumnes de 6è en nom de tot el col·legi.

MANIFEST PER LA PAU

14 de març de 2022/Col·legi Sant Josep de Sant Sadurní d´Anoia

Els nens i nenes del col·legi Sant Josep cada dia veiem pels mitjans com el món s´està destruint, que les persones es fan mal el uns als altres per culpa de les guerres, pateixen i perden els seus familiars. Veiem ciutats i pobles devastats, gent ferida i morts. Trobeu algun sentit a tot això?

La guerra és molt injusta, a tots nosaltres ens fa molta ràbia i ens fa sentir impotents davant de tanta maldat.

Per culpa del poder i les ganes de guanyar territoris d´alguns, les altres persones innocents  perden les seves cases, les famílies i fins i tot les seves vides. Per culpa d´algunes persones que no saben dialogar…per què no n´aprenen ja?

Hi ha massa gent que pateix mentre la seva terra es destrueix , massa gent innocent, dèbil, infants, persones grans… a les guerres no hi ha guanyadors ni perdedors, hi ha caos i desesperació. Una guerra és com una sequera, i la pau és l´aigua que farà fèrtil la terra, la guerra no beneficia a ningú.

Volem que pari la guerra, la pau farà història, la pau és el poder i podrà salvar el món. Ens hem d´estimar més. En comptes de fer un conflicte amb armes hem de fer-ho amb les paraules i arribar així a una solució. Volem que la paraula RESPECTE sigui la més important.

Amb la guerra no s´arriba a enlloc, però amb la Pau s´arriba a la felicitat. La guerra és destrucció i mort, la pau felicitat i diversió.

Els nens i nenes del col·legi Sant Josep diem un NO ben gran a aquesta maleïda guerra d´Ucraïna i a totes les altres guerres del món.

NO i NO a la GUERRA!

No I No a les bombes, els sorolls, el terror, la sang i totes les morts.

A tots aquells que manen volem dir-vos que la guerra no porta enlloc, feu-vos amics i amigues, no cal fer una guerra, tot es pot parlar. Salveu vides i pareu la guerra JA!

Estimeu la Terra que només en tenim una!

Fem tots un minut de silenci per tots els qui pateixen aquesta situació i per demanar la pau al món.