El passat  17 de novembre els alumnes de cinquè vam anar d’excursió al Cim d’Àligues, un centre especialitzat en aus rapinyaires situat a Sant Feliu de Codines.

Allà vam fer diverses activitats i vam aprendre moltes coses sobre les aus rapinyaires, diürnes i nocturnes.

Vam visitar la zona d’aus i els monitors ens van explicar moltes curiositats sobre les aus que anàvem veient. Tot seguit vam fer un itinerari pel bosc i vam aprendre moltes més coses, no només de les aus sinó també d’altres animals i de la vegetació que trobem a la zona.

Desprès va començar l’activitat més esperada: la sessió de vol. Vam veure en llibertat i de prop algunes de les aus que havíem vist a la zona d’aus. Per últim, desprès de dinar i abans de marxar, vam fer una gimcana molt divertida on els monitors ens van posar a prova de tot allò que havien explicat durant la visita.

Els dies posteriors a la visita, a l’àrea de coneixement del medi (Naturals), vam treballar un dossier sobre la sortida i vam observar egagròpiles que ens van donar al Cim d’Àligues. Les egagròpiles són unes pilotes formades per restes no digerides (pèls, plomes, ossets, exosquelets i espines compactes) que regurgiten alguns ocells. Del seu anàlisi se’n poden extreure els costums alimentaris de les aus i també la distribució i abundància de les pròpies preses.