El Col·legi Sant Josep durant aquest curs ha signat el conveni per ser “Escola Amiga“ del Vinseum de Vilafranca del Penedès. En conseqüència, podrem organitzar activitats diverses i conjuntes al llarg del temps que potenciïn els valors comuns d’ambdues entitats. La primera serà la presentació de dos treballs de recerca dels alumnes actuals de 2n de Batxillerat, Sergi Olivé Palau i Pere Ventura Juvé.

w001

Acte de presentació de TRECS de les Escoles Amigues de VINSEUM

Dimecres 26 d’abril, a les 19h. a l’Auditori de VINSEUM, Vilafranca del Penedès

w004

Acte de presentació de 8 treballs de recerca d’alumnes de 2n de batxillerat del curs 2016-17 que han treballat amb temàtiques relacionades amb el museu (la cultura del vi, l’estudi històric, social o científic del Penedès o la conservació del patrimoni). Aquest acte vol posar en valor la recerca dels estudiants més joves i té la voluntat de ser una via de treball a desenvolupar de cara a futures edicions. Els treballs presentats per part del Col·legi Sant Josep han estat:

Reg i conreu de la vinya per l’elaboració del cava, Sergi Olivé Palau

w002

V collection, by Jr , Pere Ventura Juvé

w003

 

 

 

L’acte suposa un primer pas en la posada en valor de la investigació realitzada per part de joves estudiants de batxillerat.

L’acte de presentació va incloure fins a vuit treballs de recerca d’alumnes de 2n de batxillerat del curs 2016-17. Les escoles participants van ser el Col·legi Sant Josep i l’Escola Intermunicipal del Penedès de Sant Sadurní d’Anoia i l’Escola Montagut i l’Institut Milà i Fontanals de Vilafranca del Penedès. Cadascuna d’elles va presentar dos projectes de recerca.

Tots els projectes d’investigació presentats havien treballat amb temàtiques relacionades amb el museu (la cultura del vi, l’estudi històric, social o científic del Penedès o la conservació del patrimoni).

Cada alumne va comptar amb uns deu minuts per a realitzar una presentació resumida del seu treball de recerca i de les conclusions a les quals havia arribat.

Aquest acte suposa un primer pas en la posada en valor de la recerca dels estudiants més joves i té la voluntat de ser una via de treball a desenvolupar de forma regular. La idea és poder organitzar cada curs un acte a l’auditori del museu on alumnes de totes les escoles i instituts amb estudiants de batxillerats de l’Alt Penedès puguin presentar els seus treballs de recerca públicament.

Tots els treballs presentats ahir tindran una còpia que es guardarà al Centre de Documentació de VINSEUM, creant així una nova secció de consulta que pot ser de gran utilitat per als estudiants de propers cursos.

 

Programa de l’acte:

Benvinguda en nom de VINSEUM, a càrrec de Xavier Fornos (director del museu)

Presentació dels treballs de recerca de les escoles amigues de VINSEUM:

Els temples poc coneguts del Penedès Hèlia Bruna (Institut Milà i Fontanals)

From Km0 to 9’669.443 Km: A comparison between Palos Verdes amb Vilafranca del Penedès, Júlia Clèries (Escola Montagut)

Anàlisi subvencional a nivell municipal. Són realment transparents 10 ajuntaments pertanyents a la província de Barcelona?, Gina Codoni (Escola Montagut)

Adaptar per integrar, Ricard Colomé (Escola Intermunicipal del Penedès)

La regeneració de la platja de Mas MelSònia Flores (Escola Intermunicipal del Penedès)

Procés de restauració d’un oli sobre tela de Laura Lara (Institut Milà i Fontanals).

Reg i conreu de la vinya per l’elaboració del cava de Sergi Olivé (Col·legi Sant Josep)

V collection, by Jr de Pere Ventura (Col·legi Sant Josep)

 

L’acte va comptar amb la col·laboració del Col·legi Sant Josep i l’Escola Intermunicipal del Penedès de Sant Sadurní d’Anoia, l’Escola Montagut i l’Institut Milà i Fontanals de Vilafranca del Penedès.