1r d’ESO: “EL CINEMA MUSICAL”
El cinema musical és un gènere cinematogràfic que es caracteritza per pel·lícules que tenen interrupcions en el seu desenvolupament, aquestes són escenes amb un fragment cantat i sovint acompanyat d’una coreografia.
La música té un paper molt important en el cinema i té una estreta relació amb el què passa a la pel·lícula; en els musicals aquest paper té molt de protagonisme. La sincronització entre la música i la imatge, juntament amb la coreografia, fan que les escenes on les paraules no arriben a expressar totes les emocions i sentiments esdevinguin un espectacle de gran intensitat.
Volem que us endinseu en aquest món, de vegades menystingut, per tal que descobriu aquesta part del cinema i aprengueu a valorar-la, així com a gaudir-la.
Imagineu-vos que sou un equip d’escriptors i que una editorial us ha encarregat que feu un llibre sobre el cinema musical adreçat a nois i noies de 10 a 12 anys. El protagonista d’aquest llibre haurà de ser un personatge (una persona, un objecte, un animal…) que estigui relacionat amb la pel·lícula que us ha estat assignada.
2n d’ESO: “AMUNT EL TELÓ”
El teatre commou, il·lumina, incomoda, pertorba, exalta, revela, provoca, transgredeix… És una conversa compartida amb la societat. El teatre és la primera de les arts que s’enfronta amb el nores, les ombres i el silenci per tal de que sorgeixi la paraula, el moviment, les llums i la vida.
Aquest fragment defineix a la perfecció l’essència del teatre i, enguany, volem que vosaltres en gaudiu plenament amb aquest treball de síntesi que tot seguit us presentarem.
Com deia Charles Chaplin, la vida és una obra de teatre que no permet assajos… Per això, canta, riu, balla, plora i viu intensament cada moment de la teva vida abans que el teló baixi i l’obra acabi sense aplaudiments. Així doncs, amunt el teló perquè COMENCEM!
3r d’ESO: temàtica lliure per grups
A partir de les preferències i inquietuds dels alumnes (en grups de 4 persones) proposen un tema per poder treballar-lo des de diferents punts de vista (científic, històric, ètic, artístic, tecnològic, etc.) guiats per un professor, que fa les funcions de tutor de TRES.