PLA D’OBERTURA JUNY 2020 – COL·LEGI SANT JOSEP

Els protagonistes del Sant Josep, famílies, alumnat i equip docent i administratiu, seguim treballant #SJdesdecasa

A part de la interacció online entre tota la comunitat educativa del Col·legi Sant Josep de Sant Sadurní, es mantenen els canals ordinaris de comunicació directa amb el Col·legi a través del telèfon 938183410, i per mitjà del correu electrònic fcps@stjosep.com amb Direcció, Administració i Secretaria i amb tot l’equip tutorial i professorat en aquests moments delicats, amb els seus mails respectius.

Seguim compromesos, plens de confiança i esperança en el futur. #SJdesdecasa  #totaniràbé

wInstagramSJdesdecasa-1b

Carta FAMÍLIES DEPARTAMENT EDUCACIÓ

Benvolgudes Famílies,

Aquest migdia el Departament d’Educació com a mesura excepcional per contenir el coronavirus, ha pres la decisió de tancar a partir de demà,  dia 13 de març,  i fins al proper dia 27 març, ambdós inclosos, tots els centres educatius del país. ( Adjuntem carta del Departament ).

Per tant,  el centre romandrà tancat i serà impossible mantenir qualsevol comunicació presencial.

Sí que és veritat que mantindrem canals de comunicació on-line per a resoldre totes les inquietuds que puguin sorgir.

El Sr. Conseller d’Educació ha remarcat que no es farà cap activitat lectiva obligatòria on-line per als alumnes, ja que no tots disposen de les eines digitals per a poder-ho fer i els més desafavorits es veurien perjudicats. Tot i així, entenem que sí que podem marcar algunes activitats “ voluntàries “ que al menys ajudin a no perdre tant de temps lectiu.  A partir de demà i successivament, si és necessari, obrirem canals amb els alumnes més grans  ( correus electrònics, classroom, espai web, etc ) per estar en contacte, aconsellar activitats “ no curriculars “  i resoldre dubtes. Volem que aquesta interrupció afecti el mínim possible l’aprenentatge dels alumnes.

Avui mateix, a partir de les 19h.,  és possible que el Departament d’Educació doni noves instruccions i aclariments.

Nosaltres estarem en contacte permanent, com fins ara, amb el Departament d’Educació i també el Departament de Salut per anar seguint els esdeveniments. Qualsevol aspecte que considerem que us afecta, us el comunicarem de forma immediata.

Ara mateix no podem informar-vos més a fons de res més. A mesura que passin les hores s’aclariran més aspectes i us podrem informar amb més exactitud.

Comptem amb la vostra comprensió i serenitat,   i també amb la professionalitat del nostre Claustre per a superar aquesta situació sobrevinguda de la millor manera possible.

Molt cordialment.

LA DIRECCIÓ

Sant Josep – comunicació on-line famílies-alumnes

 

SEGONA SETMANA DE CONFINAMENT

Ja estem a la segona setmana de confinament i sembla ser que la tornada a les classes i a la normalitat s’allargarà. Així doncs, permeteu-me que us expliqui accions i mesures que el Col·legi està prenent davant d’aquesta situació excepcional  i que us poden interessar.

Pel que fa a la tasca d’ensenyament/aprenentatge i seguiment dels nostres alumnes, que és l’activitat principal del Col·legi, ja sabeu que tot el Claustre està bolcat en aquest procés utilitzant les eines tecnològiques i telemàtiques adients a cada nivell i fent activitats en xarxa i posant-les en comú per etapes i departaments. També els Professors/res continuen les activitats de formació que estaven en marxa ( telemàticament) i fent les programacions i activitats que exigeix tirar endavant la ISO9001 i tota l’estructura escolar.

Som conscients que la situació que estem vivint és excepcional i fins i tot preocupant per a tots. Hi ha moltes famílies que ho estan passant malament per molts motius. I hi ha un aspecte que afecta gairebé  a tothom que és la qüestió econòmica que comporta aquesta situació de confinament forçós. És per això que la Fundació de forma compromesa i solidària ha pres un seguit de mesures econòmiques per a intentar ajudar a totes les famílies, sense malmetre el funcionament intern del centre que en un moment o altre ha de continuar la seva tasca amb tota la normalitat possible.

Mentre duri la inactivitat escolar, en els rebuts corresponents, s’aplicaran un conjunt d’importants descomptes. Aquelles famílies que per raons imponderables i de necessitat, no puguin fer front a aquests rebuts minorats, poden contactar a l’adreça  fcps.administracio@stjosep.com  i pactar els ajornaments o fraccionaments que consideren més oportuns a la seva situació.

Totes aquestes mesures es prenen segons la normativa vigent i amb la voluntat d’afavorir tota la comunitat educativa. Si canvia el marc legal actual, us ho farem saber i farem els canvis necessaris i més beneficiosos per a totes les famílies.

Tot el Claustre i altres estaments del Col·legi continuem treballant per a que aquest confinament afecti el mínim possible als objectius pedagògics del centre i restem a la vostra disposició per als aclariments i consultes que us calguin.

Una abraçada forta a tots i espero que ben aviat pugui ser físicament i amb bona salut!

LA DIRECCIÓ

 

TERCERA SETMANA DE CONFINAMENT

Apreciades Famílies,

Avui ja portem tres setmanes de confinament forçós. Aquests dies no han estat fàcils per a ningú. Sobretot per als més petits que els hi és difícil poder entendre aquesta situació tan atípica per a tothom, però que tots intentem fer-ho el millor que som capaços.

Des del Col·legi hem procurat estar al vostre costat fent i proposant tota mena d’activitats a distància i ajudant des de les Tutories i el Departament d’Orientació tots aquells casos que ens heu suggerit. En aquestes tres setmanes, al marge de les classes telemàtiques ( classroom ) establertes a 3r i 4t d’ESO i Batxillerat, s’han penjat unes 700 tasques/orientacions a la web i també centenars de correus electrònics amb diverses orientacions o feines directes. Des de la Direcció ens fa molta il·lusió explicar-vos de primera mà tot el que s’ha fet i s’està fent:

EDUCACIÓ INFANTIL (LLAR  D’INFANTS – P3-P4-P5)

 • Setmanalment, dilluns i dijous es pengen tasques i recomanacions d’activitats diverses i variades per l’alumnat.
 • S’ha creat el Blog d’educació Infantil: https://santjosep-blog-edinfantil.blogspot.com/ , on les famílies envien fotografies i vídeos d’activitats que estan duent a terme a casa.
 • Contacte constant via correu electrònic amb les tutores.
 • L’equip  d’Educació  Infantil han realitzat un emotiu vídeo amb destinació als alumnes i a les famílies.
 • Des del departament  psicopedagògic s’està fent seguiment i acompanyament d’alguns alumnes que hi assistien.

EDUCACIÓ PRIMÀRIA

 • Diàriament es pengen tasques de les diferents matèries a la web del Col·legi. Algunes són per a realitzar online, altres en paper, en algunes tasques cal enviar fotografia, algunes activitats cal enviar-les resoltes a la professora…
 • Blog cicle inicial: https://santjosep-blog-edprimaria-cinicial.blogspot.com/
 • Blog cicle mitjà: https://santjosep-blog-edprimaria-cmitja.blogspot.com/
 • Aquesta setmana han començat les videoconferències entre les  tutores i els alumnes, es fan en grups de nou alumnes, utilitzant l’aplicació ZOOM.
 • Contacte constant via correu electrònic amb les tutores i els professorat. Es dinamitza Instagram tot penjant activitats realitzades pels alumnes a casa, concursos, vídeos…
 • Diferents equips de professorat han realitzat vídeos emotius i de suport amb destinació a les famílies.
 • Des del departament  psicopedagògic s’està fent seguiment i acompanyament d’alguns alumnes que hi assistien.

PRIMER I SEGON D’ESO

 • Diàriament es pengen tasques a la web del col·legi. Tornant de Setmana Santa es crearà una Google classroom per cada curs. Algunes activitats cal retornar-les al professorat.
 • Les tutores, setmanalment,  fan videoconferències en grups de 3 o 4  alumnes, per reforçar l’acció  tutorial, un acompanyament psicològic  i fer el seguiment de la realització de les tasques.  S’utilitza l’aplicació Jitsi.
 • Des del departament de Ciències es fan sessions online per a resoldre dubtes de matemàtiques.
 • Hi ha contacte constant via correu electrònic  entre les famílies i/o alumnes i les  tutores i/o professorat.
 • Des del departament  psicopedagògic s’està fent seguiment i acompanyament d’alguns alumnes que hi assistien.

TERCER I QUART D’ESO

 • S’ha creat un Google classroom i cada dia es van penjant diferents tasques. Algunes amb retorn al professorat.
 • Les tutores, setmanalment,  han fet  videoconferències amb els delegats i subdelegats de classe i aquesta setmana, per grups, amb tots els alumnes.
 • Des del departament de Ciències es fan sessions online de matemàtiques.
 • Contacte constant via correu electrònic entre les famílies i/o alumnes i les  tutores i/o professorat.
 • Des del departament  psicopedagògic s’està fent seguiment i acompanyament d’alguns alumnes que hi assistien.

BATXILLERAT

 • Es treballa amb el Google classroom on  es van penjant totes les  tasques. Algunes amb retorn al professorat. La majoria de professorat disposa del seu propi Classroom per poder donar una atenció més personalitzada a l’alumnat.
 • Des de diferents matèries, també s’envien vídeos explicatius confeccionats pel professorat.
 • El Google classroom permet un contacte directe amb l’alumne/professor, tant per a transmetre continguts com per a resoldre dubtes o enviar solucionaris que permetin als alumnes valorar el seu treball personal.
 • Des d’alguna assignatura es fan sessions online de dubtes sempre que es considera necessari.
 • Els tutors  estan en constant comunicació amb els alumnes via correu electrònic realitzant  un seguiment individualitzat del seu treball i un acompanyament psicològic en tots aquells aspectes personals que els preocupa.
 • Des de la tutoria de primer es manté contacte directe amb els alumnes per a  confirmar l’itinerari del curs vinent, ja sigui per mantenir la mateixa opció de primer o estudiar la possibilitat d’un canvi de modalitat o de matèries amb una finalitat positiva en la seva formació de futur o per millorar les opcions a la prova d’accés a les universitats de l’any vinent.
 • Des de la tutoria de segon  es continua realitzant, via correu electrònic, l’orientació universitària i de cicles formatius grau superior.
 • Es va informant de les novetats de les PAU i de les PAP (d’ensenyament, CAFE, traducció i interpretació, …) a mida que es van tenint noves dades.
 • Els tutors de primer de batxillerat estan completant la tasca d’orientació i l’elecció del tema del Treball de Recerca mitjançant documents informatius adreçats a tots els alumnes i una fitxa de seguiment que tots els alumnes hauran de retornar un cop resolts tots els dubtes.

La setmana vinent, que encara que no ens ho sembla, serà Setmana Santa, afluixarem aquest ritme frenètic i farem vacances “ confinades “.

Després, ja veurem què decideix l’Administració central i l’Autonòmica. Us informarem oportunament del que s’estableixi. Sembla lògic pensar que la tornada a les classes normals encara trigarà.

Pel que fa al tema de la Tercera Avaluació, sobretot que ningú pateixi !!!!!!. El mateix Conseller d’Educació ahir va comentar que no es tractarà d’avançar els temaris, sinó de fer tasques competencials  i a poder ser, avaluables. Cap alumne ha de perdre el curs per culpa del confinament, al contrari. Molts alumnes, sobretot d’ESO i Batxillerat, aquest enclaustrament els ha  anat molt bé per a concentrar-se i repassar conceptes bàsics i fins i tot avançar temaris. Us anirem informant puntualment de les directrius que es publiquin i del sentit comú que nosaltres hi posarem.

 

Moltes gràcies per la vostra comprensió, escalf i solidaritat en aquests moments tant difícils per a tothom. En nom del Patronat de la Fundació, del Consell Escolar, de la Comissió de Direcció, del  Claustre, del Personal d’Administració i del propi nostre, desitjar-vos una bona Pasqua i molta salut per a tots plegats.

Ben cordialment.

LA DIRECCIÓ

 

Benvolgudes Famílies,

Com ja sabeu, el dimecres passat el Departament d’Educació va publicar unes directrius per a fer un pla d’obertura de centres en fase 2 de desescalada, de cara a aquest mes de juny i  també d’organització del proper curs 2020 – 2021. Ahir, divendres, va publicar una sèrie d’instruccions que ho complementen.

 

Nosaltres ja les estem estudiant per a fer-les realitat i ampliar-les si podem, sempre seguint les directrius de seguretat necessàries. En aquests moments també estem aplicant els protocols de neteja i desinfecció en establiments i locals de concurrència humana que indica el PROCICAT i tot el personal del centre està fent la formació  específica de seguretat i salut relacionada amb la Covid-19 per a poder atendre aquesta reobertura de fi de curs.

 

QUÈ DIUEN AQUESTES NORMATIVES DE CARA AL FINAL DE CURS?

 

 1. Que el curs 2019 – 20 acabarà de forma telemàtica el dia 19 de juny.

 

 1. Que els col·legis i les escoles prepararan un Pla d’Obertura parcial, seguint totes les instruccions de seguretat i mesures de salut,  per a que a partir del dia 1 de juny, si s’entra en Fase 2 de desescalada, puguin obrir les seves portes als alumnes per a fer algunes activitats molt delimitades i que en CAP CAS SERAN LECTIVES I SEMPRE VOLUNTÀRIES per part de la Família, com per exemple:

 

 • Suport lectiu i d’orientació, fent especial èmfasi en els finals d’etapa educativa.
 • Tutories personalitzades presencials per a l’acompanyament educatiu o emocional en els casos que ho requereixin.
 • Atenció tutorial en grups reduïts d’alumnes en qualsevol curs o nivell, quan es cregui necessari. Aquesta és una mesura de caràcter no continu i compatible amb l’atenció personalitzada, amb un màxim de 13 alumnes, que comporta l’obertura d’algun espai del centre de manera planificada i la programació del dia i hora de retrobament de l’alumnat amb el professorat, amb la voluntat de complir les finalitats esmentades i sempre garantint les mesures de distanciament físic, higiene i no coincidència amb l’entrada i sortida del centre amb d’altres grups. Cada centre també haurà de formular en el seu Pla de Reobertura la concreció d’aquestes actuacions.
 • Acollida en un espai específic per a l’alumnat del segon cicle d’educació infantil (3-6), de famílies els progenitors de les quals, per motius laborals i professionals, hagin de realitzar treball presencial sense possibilitat de flexibilitzar-lo, en grups d’un màxim de 13 alumnes i en horari de 9 a 13 hores.
 • Alumnat de la llar, sempre que siguin nens i nenes de més de 12 mesos, i respectant la ràtio màxima de 5 alumnes per espai, amb prioritat per a famílies que justifiquin que no  poden fer teletreball.
 • Durant aquest període no hi haurà servei de menjador ni de transport escolar.

 

 1. La setmana vinent us farem arribar una proposta detallada de cada una d’aquestes indicacions i intentarem ampliar-les en la mesura de la nostra autonomia de centre, amb el seu calendari. (sempre seguint les instruccions oficials)

 

També aprofitem aquesta circular per a comunicar-vos dues coses més:

 

CASAL D’ESTIU per a alumnes des de P1 i fins P5

L’equip d’educadores ja està dissenyant un Casal d’estiu, que podrem oferir quan entrem en la fase 3. Esperem que pugui ser a partir del 22 de juny i fins a finals de juliol. No cal dir que seguirem totes les directrius sanitàries i es cercarà que sigui un espai de lleure educatiu i enriquidor. Més endavant rebreu informació més detallada.

 

REDUCCIÓ DE QUOTES DEL MES DE MAIG  I REGULARITZACIÓ D’ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

Us adjuntem un full amb el detall de les reduccions de les quotes d’ensenyament i les  regularitzacions de les Activitats Extraescolars que no s’han pogut fer. Bàsicament veureu que es retorna el 30% de la quota ANUAL;  la meitat es restarà del rebut de maig i la resta del rebut de juny. Quan la quantitat a retornar sigui superior  i no es pugui deduir en el rebut del mes, es procedirà a fer transferència bancària i us avisarem per correu electrònic.

 

PLA D’OBRTURA DEL NOU CURS ESCOLAR 2020 – 2021

Pel que fa a les Instruccions de cara al nou curs 2020 – 2021, en el seu moment us farem arribar una proposta concreta i detallada. Encara és possible que es modifiquin aspectes dels publicats recentment. Tot i així, ja us podem avançar que la nostra voluntat és que el proper curs tots els alumnes puguin assistir presencialment al centre i a poder ser cada dia de la setmana.

I ja per acabar, permeteu-nos que us donem les gràcies de tot cor per la vostra confiança i suport en tot moment i per saber entomar tan bé aquesta situació tan estranya i a cops difícil que ens toca viure.

Restem a la vostra disposició per el que us calgui.

Salutacions ben cordials.

LA  DIRECCIÓ

 

wwSant Josep - Confinament 16-20 març

TASQUES – SETMANA DEL 16 AL 20 DE MARÇ

wwSant Josep - Confinament 23-27 març

TASQUES – SETMANA DEL 23 AL 27 DE MARÇ

wwSant Josep - Confinament 30-3 abril

TASQUES – SETMANA DEL 30 DE MARÇ AL 3 D’ABRIL

wwSant Josep - Confinament 14-17 abril

TASQUES – SETMANA DEL 14 AL 17 D’ABRIL

wwSant Josep - Confinament 20-24 abril

TASQUES – SETMANA DEL 20 AL 24 D’ABRIL

wwSant Josep - Confinament 27-30 abril

TASQUES – SETMANA DEL 27 AL 30 D’ABRIL

wwSant Josep - Confinament 5-8 maig

TASQUES – SETMANA DEL 5 AL 8 DE MAIG

wwSant Josep - Confinament 11-15 maig

TASQUES – SETMANA DEL 11 AL 15 DE MAIG 

wwSant Josep - Confinament 18-22 maig

TASQUES – SETMANA DEL 18 AL 22 DE MAIG 

wwSant Josep - Confinament 25-29 maig

TASQUES – SETMANA DEL 25 AL 29 DE MAIG 

wwSant Josep - Confinament 1-5 juny

TASQUES – SETMANA DEL 1 AL 5 DE JUNY 

wwSant Josep - Confinament 8-12 juny

TASQUES – SETMANA DEL 8 AL 12 DE JUNY 

wwSant Josep - Confinament 15-19 juny

TASQUES – SETMANA DEL 15 AL 19 DE JUNY

 

Apreciades Famílies,

Avui s’acaba un curs molt peculiar. El darrer trimestre ha estat una experiència per a tots plegats. I per a molts una experiència dolorosa. Molts de nosaltres hem perdut familiars i amics. I moltes famílies no han perdut vides properes, però han vist perillar els seus llocs de treball.

El confinament forçós ens ha afectat a tots més malament que bé, però tots n’hem extret alguna experiència enriquidora. Hem pogut comprovar que som capaços d’adaptar-nos a situacions que fa poc temps haguéssim trobat inversemblants. Sobretot per als alumnes que els ha suposat un trasbals important donada la seva edat. Hem de ser sempre positius davant els atzars de la vida i intentar adaptar-nos-hi sempre el millor possible, extraient-ne sobretot les parts bones i que ens ajuden créixer com a persones.

En primer lloc us volem agrair en nom de tots els estaments del Col·legi la bona voluntat que heu demostrat durant tots aquests mesos, fent esforços per transformar el que era totalment anormal amb normalitat. I sobretot agrair-vos molt sincerament el costat que ens heu fet en tots els aspectes. Sense la vostra col·laboració hagués estat impossible acabar aquest curs tal com s’ha finalitzat. Ja ho sabíem, però ara n’estem encara més segurs, que el Col·legi Sant Josep l’integren les millors famílies que pot desitjar un centre educatiu.

Acabat aquest curs, caldria poder-vos explicar amb propietat com serà el proper, però això encara no ho podem fer. No depèn de nosaltres. Ja sabeu que el Departament d’Educació i el Departament de Salut dictaran les normatives que considerin més adients i nosaltres les aplicarem de la millor manera possible. I aquestes normatives podran anar canviant al llarg del juliol i l’agost. El que sí que us podem dir és que la nostra voluntat és que el proper curs sigui el més normal possible. Intentarem de totes les maneres que puguem que tots els alumnes puguin tenir classes presencials cada dia de la setmana, en horari normal i que tots els que ho necessitin puguin dinar cada dia al menjador escolar. I si han d’utilitzar el transport escolar, també ho puguin fer amb normalitat. Evidentment, tot dependrà molt del nombre d’alumnes per grup/classe que estableixi la normativa, però tenim les ganes i la voluntat de poder aconseguir la màxima normalitat.

També la programació del nou curs serà el més normal possible. Tot i que requerirà tenir en compte diversos escenaris possibles. Així doncs, esperem que a finals d’agost o principis de setembre us puguem explicar exactament quin escenari tindrem i quin pla podrem aplicar que sigui el màxim de beneficiós per als alumnes i les famílies, que sou la base principal del nostre treball i dedicació.

També és possible que apareguin nous brots de l’epidèmia i en un moment determinat alguna classe s’hagi de confinar durant uns dies. Per aquest motiu ja estem també treballant i preparant-nos per a tenir una plataforma informàtica eficient que pugui funcionar a ple rendiment i tingui totes les garanties necessàries tant pel que fa a classes virtuals com a videoconferències. Aquest any al Col·legi farem poques vacances.

Altres anys, avui us lliuràvem una circular amb tota una colla de dates a tenir en compte: dia d’inici curs, calendari escolar, venda de llibres on-line, etc. Aquest any, a dia d’avui encara no s’ha publicat l’Ordre que estableix el calendari escolar per al proper curs. Tan bon punt tinguem les diverses informacions us les anirem enviant. No volem fer-nos pesats, però volem que disposeu de tota la informació que sigui possible.

El Claustre de Professors, el Personal d’Administració i Serveis i la Direcció restem a la vostra disposició per a tot allò que us convingui i us tornem a reiterar el nostre agraïment més sincer.

Que tingueu un bon estiu, que el gaudiu amb salut i que al setembre ens puguem retrobar tots plegats amb energies renovades per encetar un nou curs, que ben segur serà millor que aquest que finalitzem avui.

Salutacions molt  cordials.

LA  DIRECCIÓ

wInstagramSJdesdecasa-2b

wInstagramSJdesdecasa-3b

wInstagramSJdesdecasa-0f