La ciència i la tecnologia contribueixen al progrés i al benestar, millorant la qualitat de vida de les persones i del medi que ens envolta. Els tema de l’edició d’enguany de la 24a Setmana de la Ciència és el la Taula Periòdica, així com el reconeixement de l’ecòleg Ramon Margalef, l’enginyer i inventor Narcís Monturiol, Margaret Hamilton i el polifacètic Leonardo da Vinci. És per això que et convidem a participar en la convocatòria d’aquest concurs FOTOQUÀNTICA, per tal que despertis la teva sensibilitat més quàntica i creativa.

BASES:

  • És convidat a participar-hi tot l’alumnat d’ESO i Batxillerat. La participació ha de ser individual. Es podran enviar un màxim de dues fotografies per participant (lemes diferents).
  • Es tracta de fer una fotografia relacionada amb un dels lemes “quàntics” exposats a les cartelleres del Col·legi i que s’adjunten a continuació.
  • Execució. Després de la presentació que en farà el professorat de ciències per classe, l’alumnat participant escollirà un lema dels presentats el qual serà font d’inspiració d’una fotografia realitzada per ell mateix.
  • Les fotografies tant si han estat realitzades amb un dispositiu analògic (caldrà escanejar-les) com digital, cal que siguin enviades amb format JPG amb un tamany i qualitat acceptables per a la seva impressió posterior en format mínim A4.
  • Es podran enviar les fotografies fins el dia 30 d’octubre al correu electrònic fcps.setmanadelaciencia@stjosep.com indicant el nom de l’autor/a, la classe i el grup al qual pertany, el número de lema triat, així com un petit text (entre 100 i 200 paraules) explicant la relació entre la fotografia i el lema escollit. La fotografia presentada ha d’anar acompanyada d’una altra fotografia (pot ser un selfie) on es vegi l’autor/a realitzant la fotografia presentada o bé juntament amb l’objecte/situació fotografiada.
  • Presentació. Al llarg de la Setmana de la Ciència seran exposades les fotografies presentades a les cartelleres d’ESO i Batxillerat.
  • S’establiran sis categories, des de 1r fins a 4t d’ESO, i 1r i 2n de Batxillerat.
  • Es concediran un màxim de tres premis per categoria, en funció de la participació, la qualitat de les fotografies i l’explicació de la relació entre fotografia i lema. Els alumnes guardonats seran reconeguts acadèmicament, amb un punt en la nota de la 1a avaluació, en una matèria relacionada amb l’àmbit científic (aquest punt podria permetre aprovar una determinada matèria), determinada pels membres del Jurat. Entre els grups d’alumnes premiats hi haurà un reconeixement especial al millor de cada categoria.
  • El Jurat serà integrat pels professors de ciències d’ESO i de Batxillerat i les seves decisions seran inapel·lables.
  • La relació de fotografies realitzades així com els alumnes guanyadors i el lliurament de premis seran publicats en la lloc web del Col·legi i en les xarxes socials.

bases CONCURS FOTOQUÀNTICA 2019

DOSSIER DIVULGATIU – concurs FotoQuàntica

Concurs FotoQuàntica19