Un grup d’alumnes de 3r d’ESO, 4t d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat van realitzar les proves XXVIII Cangur 2023 que organitza la Societat Catalana de Matemàtiques al territori català i és impulsada per la societat internacional Le Kangourou sans Frontières.

Al llarg del certàmen literari de Sant Jordi, es van concedir els diplomes respectius a tots els participants, dels quals cal destacar als següents alumnes en obtenir uns excel·lents resultats. Enhorabona a tots els que vàreu participar.

RESULTATS 3r d’ESO

Dels 18317 participants a tot Catalunya, cal destacar a:

ALBA CARRASCO ISASI (posició 299 – 1.62%)

ENRIC SANCHEZ CAÑELLAS (posició 344 – 1.86%)

RESULTATS 4t d’ESO

Dels 13887 participants a tot Catalunya, cal destacar a:

BIEL RODRIGUEZ SANTACANA (posició 80 – 0.57%)

POL ROVIRA ALMIRALL (posició 203 – 1.45%)

RESULTATS 1r i 2n BATXILLERAT

Dels 3162 participants a tot Catalunya (2n de Batxillerat), cal destacar a:

ALEX MARTIN URPI (posició 207 – 6.19%)

 

La prova consta de 30 problemes de resposta tancada, amb tres nivells de dificultat i cinc opcions de resposta per a cada problema, que s’han de contestar en una hora i un quart sense l’ús de la calculadora. Els problemes es basen més en el raonament i l’enginy que en coneixements matemàtics específics.

La prova Cangur és una activitat matemàtica impulsada per la societat internacional Le Kangourou sans Frontières. Aquesta associació, de caràcter internacional, reuneix personalitats del món matemàtic de nombrosos països. Té com a objectiu difondre la cultura matemàtica per tots els mitjans al seu abast i, en particular, per l’organització d’un joc-concurs anual que es desenvoluparà el mateix dia en totes les nacions participants. L’objectiu d’aquesta iniciativa és estimular i motivar tants alumnes com sigui possible, i contribueix a la popularització de les matemàtiques entre la mainada i els joves. Es recolza en una participació massiva en un esdeveniment científic i assegura una àmplia base popular a aquesta activitat, sense cap objectiu de selecció nacional ni de comparació entre països.