EDUCACIÓ INFANTIL:

Els aires del Montseny i en especial el somriure i les mans de la Marieta castanyera fan possible que  els més petits de la casa i les seves mestres podem assaborir les millors castanyes de la tardor.

Com diu la dita “Castanyes torrades i calentes, escalfen les mans i el ventre”. Nosaltres desprès de la visita de la nostra estimada Marieta podem afegir “Castanyes torrades  i calentes, escalfen les mans i el ventre i fan a la gent feliç i contenta!”.

 

Halloween in our school

 

EDUCACIÓ PRIMÀRIA:

CICLE INICIAL:

El dijous 30 d’octubre, al matí, els nens i nenes de cicle inicial vam fer els panellets a la classe. Cada nen va portar els ingredients de casa i amb l’ajuda d’alguns familiars (pares, mares, àvies, etc.) vam fer uns panellets boníssims. A primer els vam fer d’ametlla i a segon uns quants d’ametlla i uns quants de xocolata. Van quedar molt bons!

El divendres 31 d’octubre a la tarda tots els nens i nenes de cicle inicial vam celebrar la castanyada. Ja teníem preparada una corona per a rebre la castanyera i una paperina per posar les castanyes calentes. Les castanyeres Marieta i Conxita van venir del Montseny carregades de castanyes per tots els nens i, per als nens de segon, ens va portar un llibre per a cada nen! Per agrair-li la visita tots els nens i nenes de primer i segon els vàrem cantar cançons relacionades amb la festa. Vam acabar la tarda menjant-nos les castanyes i els panellets que havíem fet el dia anterior.

castanyada2014ci-panallets2

Recull fotogràfic CASTANYADA 2014 – CI – panallets i classes 1r

Recull fotogràfic CASTANYADA 2014 – CI – panellets i classes 2n

castanyada2014ci-pati

Recull fotogràfic CASTANYADA 2014 – CI – pati 

CICLE MITJÀ:

Els nens i les nenes de cicle mitjà, el divendres 31 de novembre, vam fer una gimcana a la Plaça de la Bòvila, en motiu de la Castanyada.

Uns dies abans cada nen/a va preparar una prova relacionada amb la castanyada i entre tot el professorat de tercer i quart vam escollir dotze proves del tot diferents:

Cursa amb una pinya al cap, disfressar-se de castanyera,  amb els ulls tapats intentar endevinar els fruits de la tardor,  encistellar castanyes, tir de castanyes, equilibri d’un plat amb unes quantes castanyes a dins, amb una cinta a la cintura intentar encertar el fruit de la tardor a un recipient, bitlles, memoritzar aliments relacionats amb la castanyada, endevinar fruits de la tardor…

A cada classe hi havia tres grups de cinc  i la resta eren els organitzadors de cada prova.

Al finalitzar es va valorar molt positivament el treball dels organitzadors ja que no era tasca fàcil i agrair a tots els participants que ho haguessin fet tant bé.

Per acabar es va donar unes medalles de xocolata als que tenien més puntuació de cada classe i piruletes a la resta de participants i organitzadors.

Vam passar una tarda d’allò més divertida participant amb els companys i companyes, coneixent nous amics d’altres cursos i acceptant que en una gimcana no tothom guanya!

VISCA LA CASTANYADA!!!

castanyada2014cm

Recull fotogràfic CASTANYADA 2014 – CM – concurs

 

CICLE SUPERIOR:

Divendres 31 d’octubre vàrem celebrar la Castanyada al Col·legi. Com ja és tradició a cicle superior vam fer un berenar amb productes típics de tardor. Cada grup classe es va dividir en petits grups de cinc alumnes aproximadament que van preparar gran varietat de dolços típics d’aquesta època de l’any: panellets, pa de pessic, castanyes i moniatos al forn…

A la tarda ens vam desplaçar fins a la Plaça de Lluis Companys (Gat Cendrer) i allà vam parar les taules a terra amb unes estovalles també especialment dissenyades per l’ocasió.

Els berenars van ser d’allò més originals i exquisits! Ens ho vam passar molt bé!

castanyada2014cs

Recull fotogràfic CASTANYADA 2014 – CS – berenar