EDUCACIÓ INFANTIL:

El divendres 28 d’octubre, els nens i nenes d’Educació Infantil hem celebrat la Castanyada. Al matí, els mes petits de la casa, els cargolets, vam escoltar tots junts la història de “Tana la Castanyera”.

Ella mateixa ens va explicar que un dia va anar al bosc a recollir castanyes i quan va arribar a casa i va obrir el cistell va veure que les castanyes es movien i tenien banyes.

Pobreta, quina feinada!!! va haver de tornar perquè en comptes d’agafar castanyes, havia recollit cargols amb banyes. Aquesta vegada va estar més atenta i va trobar castanyes. Quan va tenir el cistell molt ple, va tornar a casa per fer-les ben torradetes a la paella.

A la tarda la Marieta Castanyera que ve de molt lluny, del Montseny, camina que caminaràs sota la pluja!!! ens va portar als bambis, esquirols i elefants castanyes calentes i torrades que ella mateixa havia collit el dia abans.

Tots junts vam menjar les castanyes calentes que estaven boníssimes. Els nens i nenes van estar molt contents de la seva visita, van poder xerrar una estona amb ella i finalment, la van obsequiar amb cançons i danses típiques de la tardor.

La Marieta ens va dir adéu molt agraïda i ens va prometre que tornaria l’any vinent per portar les castanyes torrades a l’escola.

 

Recull fotogràfic Castanyada 2011 – Educació Infantil


EDUCACIÓ PRIMÀRIA:

 

CICLE INICIAL:

El dijous 27 d’octubre, al matí, els nens i nenes de cicle inicial vam fer els panellets a la classe. Cada nen va portar els ingredients de casa i amb l’ajuda d’alguns familiars (pares, mares, àvies, etc.) vam fer uns panellets boníssims. A primer els vam fer d’ametlla i a segon uns quants d’ametlla i uns quants de xocolata. Ara ja som uns experts!

festa-2011-Castanyada-Panellets

Recull fotogràfic Castanyada 2011 – CI – Panellets

El divendres 28 d’octubre a la tarda tots els nens i nenes de cicle inicial vam celebrar la castanyada. Durant els dies previs vam preparar una corona per rebre la castanyera i una paperina per posar les castanyes calentes. La castanyera Núria va venir del Montseny carregada de castanyes per tots els nens i, per als nens de segon, ens va portar un llibre per a cada nen! Per agrair-li la visita tots els nens i nenes de primer i segon li vam cantar cançons i vam ballar “El ball de la castanya”. Vam acabar la tarda menjant-nos les castanyes i els panellets que havíem fet el dia anterior. Gràcies castanyera Núria!

festa-2011-Castanyada-Pati

Recull fotogràfic Castanyada 2011 – CI – Classes (I)

Recull fotogràfic Castanyada 2011 – CI – Classes (II)

Recul fotogràfic Castanyada 2011 – CI – Pati (I)

Recull fotogràfic Castanyada 2011 – CI – Pati (II)

 

CICLE MITJÀ:

El passat 28 d’octubre els alumnes de cicle mitjà no vam poder celebrar la castanyada a causa de la pluja. El següent divendres va passar el mateix però finalment aquest divendres 11 de novembre, vam poder fer la gimcana de la castanyada a la plaça de la Bòvila. Els mateixos alumnes setmanes abans vam preparar les diferents proves i es van escollir una gran diversitat d’elles: encertar la castanya, disfressar-se de castanyera, pintar-se la cara amb fruits de la tardor, cursa de sacs, ballar amb una magrana al cap, pintar castanyes a un full amb els ulls tapats, córrer amb una castanya a l’ull. Hi havia dotze proves. Per grups de cinc en cinc vam anar passant les diferents proves. Uns organitzadors anaven controlant que els participants passessin correctament el que se’ls proposava. Finalment es va donar piruletes a tots els participants i els guanyadors van rebre una medalla de xocolata. Va ésser una tarda especials per a tots. Una castanyada al mes de novembre però que tots teníem moltes ganes de poder-la fer!

festa-2011-Castanyada-CM

Recull fotogràfic Castanyada 2011 – CM


CICLE SUPERIOR:

El divendres 28 d’octubre els alumnes de cicle superior vam celebrar la festa de la castanyada amb una bona berenada elaborada pels diferents grups. El temps no ens va acompanyar i per això no vam poder anar al Parc del Gat Cendrer tal i com estava previst. Tot i així la berenada s’havia de fer i vam trobar la solució muntant a cada classe un petit menjador decorat de tardor i amb els productes de l’època. La berenada va ser completa i de menjar no en va faltar; tots ens ho vam passar molt bé. Es va aprofitar la festa per a fer una tasca de grup-classe i buscar la col·laboració de tothom. Les castanyes, les coques, els moniatos, els pastissos de fruits secs…. i les fulles seques per a decorar les vam anar gaudint tota la tarda.

festa-2011-Castanyada-CS

Recull fotogràfic Castanyada 2011 – CS