El racó de la infància en l’era digital

La presència de les TIC a l’educació és cada vegada més inqüestionable i, en aquest context, redissenyar els espais i formats d’aprenentatge és vital. En aquest espai us oferirem en el temps teories, us obrirem portes i reflexions, plantejaments sobre els beneficis potencials i les limitacions que de la tecnologia aporta avui i aquí a les seves vides. Aportacions periòdiques que ens aproparan al món de les noves tecnologies a la infància.

PROTEGIM, PERDEM LA POR, CONTROLEM, COLABOREM I FORMEM PART EN EL PROCÈS D’APRENENTATGE MITJANÇANT RECURSOS TECNOLÒGICS AL SEU ABAST. DES DE L’ESCOLA CONJUNTAMENT AMB LA FAMILIA PODEM OFERIR UN NÚVOL DE RECURSOS TECNOLÒGICS ALS NOSTRES INFANTS.

Avui en dia els nens són nadius digitals, per tant, utilitzen la tecnologia a les seves vides. Els adults som els nouvinguts tecnològics i hem hagut de treballar pas a pas en l’era digital. No hem de tenir por de progrés i futur digital. Podem deixar que els nens descobreixin el món de la tecnologia pels seus propis procediments. Els nens descobriran a través del joc un món motivador i interessant.

 

Explorem?

El primer material que us volem oferir està al següent enllaç que és una pàgina en anglès però segura i plena de colors, cançons i màgia.

http://www.cbeebies.com

Aquí teniu una pàgina de jocs, vídeos, cançons, i propostes per la BBC per infants en anglès però molt útils per treballar colors, números, alguns tòpics… Pàgina i jocs segurs per experimentar amb eines tecnològiques que el nen depenent de la seva autonomia, edat i interès podrà realitzar. Endavant, proveu-la conjuntament amb els vostres fills! Únicament necessiteu un ordinador o una Tablet i una mica de temps.