EDITORIAL Butlletí Informatiu Lligams 77 (maig 2017)

Innovació…

Aquesta paraula es comença a sentir per diferents àmbits des de fa ja un temps. No és una paraula nova perquè tots la coneixem, però potser no l’havíem sentit amb tanta insistència en l’àmbit educatiu com ara.

Els nostres fills han nascut i viuen en una societat molt diferent de la que vam experimentar nosaltres. Tot ha anat canviant: els cotxes, els telèfons, les cases, la manera de comunicar-nos, la manera de viatjar, la manera de relacionar-nos… També la manera d’accedir al coneixement és diferent, i per tant el plantejament de transmetre coneixement ha de ser també diferent.

El canvi ve pas a pas i cada vegada és més important que les noves generacions siguin assertives en la seva manera de fer i de comunicar-se. Per això és important que puguin i sàpiguen desenvolupar les seves habilitats i capacitats  per afrontar una societat futura que demanarà competències comunicatives, metodològiques, personals i de convivència.

Des de l’escola també tenim present el canvi i ens entusiasma i motiva per poder millorar i evolucionar cap al futur.  El futur, el canvi… suposaran modificar la planificació d’adquisició de coneixements, competències i habilitats donant als alumnes una posició activa respecte al seu propi aprenentatge i que en siguin conscients.

Volem apostar per un treball interdisciplinari/multidisciplinari amb l’anglès com a llengua vehicular el curs vinent i que començarem a 1r d’ESO. Considerem que és una clara oportunitat educativa que permet treballar des de i per a la realitat, situant als alumnes en el centre de la metodologia ensenyança – aprenentatge, aprenent a través de la pràctica i utilitzant conceptes de diferents assignatures, englobant per tant i integrant diverses matèries segons ho sol·liciti la realitat dels objectius presentats en els diferents projectes que s’ofereixin.

D’aquesta manera els alumnes es converteixen en planificadors, exploradors, investigadors, executors i avaluadors de tot el procés, i sempre treballant des de la col·laboració.

El canvi s’acosta…

Sònia Martínez Tortajada