EDITORIAL Butlletí Informatiu Lligams 74 (estiu 2016)

JUDA’NS A AJUDAR

El curs 2011-2012, el col·legi va iniciar la col·laboració amb Càritas Sant Sadurní. Per tant, ja portem quatre cursos i això ens ha de permetre fer una valoració del que ha estat i és aquest projecte.

La nostra comunitat educativa sempre ha tingut molt clar que és molt important educar en valors i aquests, només es poden transmetre a partir de l’exemple. Per aquest motiu vam creure que seria molt educatiu pels nostres alumnes que coneguessin una realitat, en aquest cas Càritas que treballa contra la pobresa i l’exclusió social.

Com ja sabeu, un cop a l’any, una classe del col·legi (des d’Educació Infantil fins a Batxillerat) porta aliments a aquesta institució.

Cada edat ho viu d’una manera diferent, però el que està clar és que aprenen a valorar el que tenim i a entendre que no tothom té les mateixes oportunitats.

Paraules com compartir, ajudar, posar-se en el lloc de l’altre han de formar part del vocabulari dels nostres alumnes des de ben petits. I també han de saber que, fins i tot a casa nostra, no tothom pot gaudir d’un dels drets més fonamentals; tenir el necessari per viure dignament.

Davant d’un món cada vegada més tecnològic i global, no podem deixar de banda que en la nostra escala de valors no hi hagi per damunt de tot la persona; sigui quina sigui la seva raça i la seva confessió.

Aquest és el nostre compromís en aquest projecte i senzillament seguirem fent el que sentencia el lema de Càritas: “Ajuda’ns a ajudar”.

I com diu el Papa Francesc: “ No serveix de molt la riquesa a les butxaques, quan hi ha pobresa en els cors”.

 Montserrat Figueras

(Mestra i logopeda)