EDITORIAL Butlletí Informatiu Lligams 70 (juny 2015)

I si gaudim?

Els alumnes posen cares estranyes cada vegada que els parlem de la importància de llegir. Ells hi veuen una feina feixuga i obligada. I si simplement gaudissin? I si simplement recordessin que quan eren petits els fascinava escoltar històries i tancar els ulls i traslladar-se a mons fantàstics o simplement diferents del moment que era present?

No conec a cap nen o nena a qui no li agradi que li expliquin històries, a qui no li agradi descobrir nous horitzons. Per què no els agrada llegir? Potser s’han oblidat del què se sentia, del què era gaudir d’una història intrigant o d’aventures o de…

Potser el món s’ha tornat massa tècnic, i els fulls d’un llibre ja no són tan atractius, encara que es presentin en format digital. Però és que els llibres ens aporten coneixement! Ja sé, ja sé que direu que internet també ho fa, però quantes persones es llegeixen un article o un llibre directament des d’internet a l’ordinador? No massa, doncs provoca mal de cap immediat. Hi llegim informacions curtes i que resulten efímeres, que oblidem ràpidament i passem a una altra cosa.

Els llibres calen en nosaltres, ens aporten punts de vista diferents, maneres de veure les coses diferents, a obrir la nostra ment, a plantejar-nos coses que ni havíem imaginat, són crítics, són inspiradors… Perquè els llibres ens ensenyen a pensar i el pensament ens fa lliures!

Sònia Martínez Tortajada

(Tutora de 1r d’ESO)