EDITORIAL Butlletí Informatiu Lligams 67 (octubre 2014)

Apreciades Famílies,

A quinze dies de començar el curs ja tenim la base d’adreces electròniques actualitzada per poder-vos enviar comunicacions. Aprofito per enviar-vos la primera del nou curs 2014-15.

Comencem aquest nou curs amb una sèrie de canvis a l’Organigrama del Col·legi, que és interessant que conegueu. En primer lloc, dir-vos que el fins ara Director Titular de la Fundació, Sr. Pere Casanovas Carbó, s’ha jubilat a la totalitat i les seves funcions d’Administració les ha assumit la Sra. Margarita Luján Escoto i les de Titular les he assumit jo personalment. En els centres privats la llei entén la figura del Titular com una mena de director general. Fins el dia d’avui jo exercia de Director Pedagògic i també realitzava moltes funcions pròpies del Titular ( Preinscripció i Matrícula, Cap de Personal, Serveis, Representació, etc). Ara n’hauré d’assumir algunes més de noves i deixar-ne d’altres, bàsicament la Direcció Pedagògica. 

A conseqüència d’aquest canvi, la Direcció Acadèmica o Pedagògica  l’assumirà la Sra. Núria Julià Casanovas (fins ara Cap de Qualitat i Tutora de Batxillerat). Aquesta figura és la que els Pares i Alumnes entenen com a “ Director (a) “ pròpiament dit.

També el fins ara sotsdirector del centre, Sr. Pere Ribé Vila, s’ha jubilat parcialment i les seves funcions de Sotsdirecció les assumirà la Sra. Mercè Sánchez Camps, que venia exercint de Coordinadora de 1r i 2n d’ESO. Aquesta Coordinació de 1r cicle d’ESO l’assumirà la Srta. Marta Carbó Casanellas.

La Sra. Conxita Ridorsa Nadal, fins ara Coordinadora de Batxillerat, també s’ha jubilat parcialment i les seves funcions directives les assumirà la Sra. Mercè Pallarès Riba.

S’ha creat la figura del Director Tècnic, el Sr. Jordi Font Cardús, que fins ara exercia de Coordinador Telemàtic, passarà a ser el col·laborador necessari de l’equip de direcció per a temes bàsicament informàtics i de gestió acadèmica i administrativa ( web, plataforma Alèxia, Qualiteasi, avaluació, programes comptables ….)

També s’ha creat la figura de Cap de Protecció i Manteniment que exercirà el Sr. Joan Grases Simón.

I finalment s’ha creat la figura de Coordinadora d’Anglès que serà la Sra. Adelfa Mora Estrada, que vetllarà i impulsarà totes les programacions, actuacions i altres aspectes relacionats en fer de l’ANGLÈS un dels objectius prioritaris del Col·legi.

Com podeu veure, són molts  canvis de cop i s’han de pair bé.  De totes maneres, estic segur que seran un èxit per al Col·legi.  Hi ha una bona línia de centre traçada amb fermesa, coherència i compromís. I aquests són els valors que seguiran les persones que assumeixen les noves responsabilitats. No vénen del “no res”, ja estan al centre des fa  molts anys exercint càrrecs de responsabilitat i fent-ho bé.  I sobretot, aquests canvis tenen lloc en un moment de fortalesa del centre  (tenim el nombre màxim d’alumnes, tenim els millors resultats acadèmics i som un centre de referència a cinc comarques).

D’altra banda, dir-vos també que som ben conscients del recolzament que ens doneu. Aquest curs 2014-15 hem tornat a rebre unes 200 preinscripcions per a ocupar 140 vacants.  Aquest fet ens indica que el nostre projecte és exitós i que tot i la crisi econòmica que continua acompanyant-nos, les famílies continueu valorant el nostre Col·legi.   

Els Professorat, que és el motor més important del centre, és plenament conscient que ha de  donar el millor de sí mateix i buscar al màxim la qualitat del seu treball. Continuem sent un centre d’ensenyament de “referència” a les comarques d’influència: Alt Penedès, Anoia, Baix Llobregat, Baix Penedès i Garraf. Així ho avalen els resultats acadèmics obtinguts a tots els nivells i sobretot a les Proves d’Accés a la Universitat 2014 (vegeu estadística adjunta). També ho avalen els indicadors dels standards de qualitat de la NORMA ISO 9001:2008, procés en el qual estem immersos des del curs 2010-11. És molt important per a totes les famílies que sapigueu que els vostres fills estudien en un centre que compleix tots els standards de Qualitat – Excel·lència en els processos d’ensenyament, d’aprenentatge i de gestió que la NORMA ISO estableix per a tot Europa.

Cada any m’agrada recordar-vos que el Col·legi no només “ ensenya ”, també “forma” persones. La formació dels fills és un tema familiar. Heu de pensar i creure de debò que les famílies heu d’estar “al davant del carro” (no al darrere empenyent), nosaltres només podem col·laborar estretament. La formació dels fills sempre ha estat un tema complicat, però també és veritat que amb sentit comú i molta paciència quasi bé tothom se n’ha sortit prou bé. Si no hi ha formació, no hi ha futur. Possiblement ens volen fer creure que educar és fàcil, que consisteix a dir sempre que sí a tot i no posar límits a res. La realitat ens demostra any rere any que aquest sistema proteccionista i de deixar fer amb llibertat “absoluta” només genera individus desvalguts socialment. Si volem tenir uns alumnes amb un futur “ mínimament digne “, no n’hi prou amb un ensenyament de qualitat, també falta una bona formació en valors des de petits i fer-los-hi entendre que al Col·legi s’hi va bàsicament a estudiar i a “formar-se”, per tant com a mínim han de venir ben esmorzats, ben dormits i ben “vestits”. Si ho feu així, nosaltres podrem fer molt per a la formació dels vostres fills. 

Aquest nou curs l’iniciem amb 1216 alumnes, aquesta és la nostra força i el nostre millor actiu. Permeteu-me que en nom del Patronat de la Fundació, de la Direcció, del Consell Escolar, del Claustre i del Personal d’Administració i Serveis us doni les gràcies a totes les famílies que heu dipositat la vostra confiança un any més en nosaltres, sobretot a les famílies dels 140 alumnes nous, que ens han escollit per primera vegada.  Sense la vostra confiança i el vostre recolzament no podríem fer el que fem ni obtenir els resultats que obtenim.

Desitjar-vos a tots un bon curs, amb bon aprofitament i bons rendiments acadèmics i personals, que ens permetin créixer com a persones i al mateix temps anar construint una societat cada vegada més forta en valors, més cohesionada, més lliure i amb més bones perspectives de futur.

 

Joan Amat i Marquès

     ( Dtor – Titular)