EDITORIAL Butlletí Informatiu Lligams 66 (juny 2014)

Mira’t. Et veus? Ocupes tot el mirall.

El gimnàs se’t fa petit, igual que les aules i el menjador.

El temps se t’ha escapat com a sorra fina, marxes.

Des d’aquí he vist petits creuant el pati, esverats, amb sabates acabades d’estrenar, i he sentit l’olor de llibres nous, i he observat els xiquets que just arribaven, posant-se de puntetes al taulell per veure les bosses que contenien tot allò que els portaria de bòlid el curs vinent.

I les files, que tu també vas fer, i les taques de la bata, i els colors de la pintura dels divendres a la tarda.

Però aquesta imatge se’n va, i torna la de la veritat, la de nois i noies que comenceu la vida adulta i sortiu de les portes que tant de temps us han fet de llar.

I la carpeta viatgera que ara és un cartipàs ple de gom a gom, el comptar amb els dits que heu convertit en calculadores d’allò més complexes, heu deixat de fer medi per fer biologia, heu canviat les socials per la geografia i ara fins i tot escriviu en llatí quan abans amb prou feines podíeu amb l’anglès.

I el cor, compungit, en deixar enrere les gomes, els cromos i les baldufes; i substituir-ho per exàmens i cafès carregats.

I et veig, i dins dels teus ulls, veig una complicada barreja de sensacions: l’emoció, les ganes de volar sol i començar nous projectes, però també tristesa, per haver de deixar enrere allò que ha estat la teva referència durant dotze anys.

L’únic que et queda ara és mirar enrere i agrair tot allò profitós que l’Escola t’ha proporcionat, perquè desitjo que els records t’acompanyin en aquest llarg camí que avui comences.

Alumnes de 2n de Batxillerat