EDITORIAL Butlletí Informatiu Lligams 63 (octubre 2013)

Benvolgudes Famílies,

Comencem un nou curs escolar ben conscients de la problemàtica que ens toca viure, però també ben conscients del recolzament que ens doneu. Aquest curs 2013-14 hem rebut quasi 200 preinscripcions per a ocupar 105 vacants. Aquest fet ens indica que el nostre projecte és exitós i que tot i la crisi econòmica que continua acompanyant-nos, les famílies continueu valorant el nostre Col·legi.

Aquest recolzament ens permet tirar endavant la nostra feina amb fermesa i poder fer inversions necessàries. Per exemple, aquest curs estrenem una gran “sala de lectura i estudi” ubicada a l’antiga sala recreativa, que té una capacitat per a uns cent alumnes.

D’altra banda, el professorat, que és el motor més important del centre, és plenament conscient que ha de donar el millor de si mateix i buscar al màxim la qualitat del seu treball. Continuem sent un centre d’ensenyament de “referència” a les comarques d’influència: Alt Penedès, Anoia, Baix Llobregat, Baix Penedès i Garraf. Així ho avalen els resultats acadèmics obtinguts a tots els nivells i sobretot a les Proves d’Accés a la Universitat 2013 (vegeu estadística adjunta). També ho avalen els indicadors dels estandards de qualitat de la NORMA ISO 9001:2008, procés en el qual estem immersos des del curs 2010-11. És molt important per a totes les famílies que sapigueu que els vostre fills estudien en un centre que compleix tots els estandards de Qualitat – Excel·lència en els processos d’ensenyament, d’aprenentatge i de gestió que la NORMA ISO estableix per a tot Europa.

Conscients de la gran importància que té la Llengua Anglesa continuem amb el projecte “Science” (matèries de Naturals i Socials impartides en Anglès) a 1r, 2n i 3r d’Educació Primària i comencem un nou Projecte d’Auxiliars de Conversa (PAC) que consistirà en disposar de 3 nois/noies d’origen anglosaxó durant tot el curs perquè puguin “conversar” o fer altres tasques de relació i/o convivència amb tots els alumnes del centre durant una hora a la setmana en grup reduït durant tot el curs. Pensem que serà una inversió molt petita si ho comparem amb els beneficis que els alumnes poden obtenir. Aquests auxiliars són acollits per una família durant un trimestre. Així doncs, per a tres auxiliars necessitàvem nou famílies acollidores. Se n’han ofert més de cinquanta. Això demostra la bona predisposició de les famílies i el gran interès en potenciar l’Anglès. Aprofito per a donar les gràcies a totes elles.

Cada any m’agrada recordar-vos que el Col·legi no només “ensenya”, també “forma” persones. La formació dels vostres fills és unt ema familiar. Cada any us ho recordo, però no ho puc evitar. Heu de pensar i creure de debò que les famílies heu d’estar “al davant del carro” (no al darrere empenyent), nosaltres només podem col·laborar estretament. La formació dels fills sempre ha estat un tema complicat, però també és veritat que amb sentit comú i molta paciència quasi bé tothom se n’ha sortit prou bé. Si no hi ha formació, no hi ha futur. Possiblement ens volen fer creure que educar és fàcil, que consisteix a dir sempre que sí a tot i no posar límits a res. La realitat ens demostra any rere any que aquest sistema proteccionista i de deixar fer amb llibertat “absoluta” només genera individus desvalguts socialment. Si volem tenir uns alumnes amb un futur “mínimament digne”, no n’hi ha prou amb un ensenyament de qualitat, també falta una bona formació en valors des de petits i fer-los entendre que al Col·legi s’hi va bàsicament a estudiar i a “formar-se”, per tant com a mínim han de venir ben esmorzats, ben dormits i ben “vestits”. Si ho feu així, nosaltres podrem fer molt per a la formació dels vostres fills.

Aquest nou curs l’iniciem amb 1200 alumnes (uns 30 més que el curs passat), aquesta és la nostra força i el nostre millor actiu. Permeteu-me que en nom del Patronat de la Fundació, del Consell Escolar, del Claustre i del Personal d’Administració i Serveis us doni les gràcies a totes les famílies d’aquests alumnes que heu dipositat la vostra confiança un any més en nosaltres, sobretot a les famílies dels 137 alumnes nous, que ens han escollit per primera vegada. Sense la vostra confiança i el vostre recolzament no podríem fer el que fem ni obtenir els resultats que obtenim. Desitjar-vos a tots un bon curs, amb bon aprofitament i bons rendiments acadèmics i personals, que ens permetin créixer com a persones i al mateix temps anar construint una societat cada vegada més forta en valors, més cohesionada, més lliure i amb més bones perspectives de futur.

Joan Amat i Marquès

Director