MIREIA RAVENTÓS AMADÓ (esquerra de la fotografia), alumna de 4t d’ESO del Col·legi Sant Josep va participar en la XXIV Prova Cangur de la SCM i se li ha atorgat una MENCIÓ HONORÍFICA per haver quedat en la posició 82 de 11306 participants de tot Catalunya, amb una puntuació de 108,75 punts, i han publicat el seu nom a la pàgina web del Cangur en quedar entre el 1% de les millors puntuacions de la categoria. Enhorabona!

D’altra banda,  ELISA ROJAS WENG (dreta de la fotografia), alumna de 1r de Batxillerat ha quedat en la posició 103 de 6110 participants, amb una puntuació de 95,5 punts. Enhorabona!

Wcangur2019-4eso-1bat

La prova consta de 30 problemes de resposta tancada, amb tres nivells de dificultat i cinc opcions de resposta per a cada problema, que s’han de contestar en una hora i un quart sense l’ús de la calculadora. Els problemes es basen més en el raonament i l’enginy que en coneixements matemàtics específics.

La prova Cangur és una activitat matemàtica impulsada per la societat internacional Le Kangourou sans Frontières. Aquesta associació, de caràcter internacional, reuneix personalitats del món matemàtic de nombrosos països. Té com a objectiu difondre la cultura matemàtica per tots els mitjans al seu abast i, en particular, per l’organització d’un joc-concurs anual que es desenvoluparà el mateix dia en totes les nacions participants. L’objectiu d’aquesta iniciativa és estimular i motivar tants alumnes com sigui possible  ..//.. i contribueix a la popularització de les matemàtiques entre la mainada i els joves. Es recolza en una participació massiva en un esdeveniment científic i assegura una àmplia base popular a aquesta activitat, sense cap objectiu de selecció nacional ni de comparació entre països.