La Mireia Mauricio i l’Anna Rosell que l’any passat varen acabar el batxillerat al nostre Col·legi han obtingut la beca que dóna La Fundació Catalunya-La Pedrera, que té l’objectiu de fomentar l’esforç i l’excel·lència acadèmica. A través d’aquest programa, es vol ajudar els estudiants que inicien els seus estudis universitaris, premiant el seu rendiment acadèmic, i donant suport als seus projectes de formació. Per a l’adjudicació dels ajuts es té en compte, únicament, el rendiment acadèmic dels sol·licitants, considerant la seva nota d’accés de la fase general de les proves d’accés a la universitat. Aquestes dues alumnes estan entre les  millors notes d’accés de tot Catalunya. Moltes felicitats!

wIMG_2964

wIMG_3003

 

 

La Fundació Catalunya-La Pedrera ha concedit un ajut de 1.000 euros als 255 estudiants que han obtingut les millors notes d’accés a la Universitat. El programa Ajuts Universitaris és una iniciativa singular a Catalunya, ja que és un programa específic de suport als estudiants que inicien la seva trajectòria universitària, i es vol premiar el seu esforç i rendiment acadèmic. Amb aquests ajuts la Fundació fomenta el talent d’aquests joves i els ofereix millors oportunitats en el seu accés a la universitat amb la vocació de construir un futur millor i més just.

L’acte celebrat a Món Sant Benet (Sant Fruitós de Bages) ha estat presidit pel conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget. També hi han estat presents el president de la Fundació, Germán Ramón-Cortés, la directora general de la Fundació, Marta Lacambra, representants de totes les universitats catalanes i el Doctor Samuel Sánchez, Group Leader – ICREA Research de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya. El Dr. Sánchez ha estat designat pel Massachusetts Institute of Technology com el millor innovador de menys de 35 anys, i ha guanyat el premi Fundació Princesa de Girona per les seves investigacions.

Enguany se celebra la 19a edició dels Ajuts Universitaris de la Fundació Catalunya-La Pedrera. Aquesta convocatòria d’ajuts és un reconeixement a les aptituds d’uns joves que tenen una nota de tall molt alta, del 9,350 sobre 10, el que demostra que són estudiants amb esperit de superació i excel·lència.

S’han rebut un total de 2.058 sol·licituds, i les beques han estat atorgades a 255 alumnes de diverses comarques i poblacions d’arreu de Catalunya. Per demarcacions el 69% dels estudiants provenen de la de Barcelona, el 12% de la de Tarragona, el 10% de la de Lleida i el 9% de la de Girona.

Els estudiants guardonats provenen d’àmbits d’estudis d’elevades qualificacions, com són la tecnologia i la ciència (39%), les ciències de la salut (31%) o l’àmbit social (22%), i han aconseguit una nota mitjana del 9,548. També cal destacar que, un any més, hi ha més noies (61,96%) entre els estudiants guardonats pels ajut universitaris.

wAjuts Universitaris Fundació Catalunya-La Pedrera - foto grup