El 25 de gener va tenir lloc un dels esdeveniments més importants per a la comunitat xinesa: l’adveniment de l’any nou. Segons el calendari tradicional xinès, aquest any és el 4718 i porta el signe zodíac de la rata. L’Any Nou Xinès, també conegut com a “Festa de la Primavera”, dura més de mig mes i té nombroses tradicions i costums que es basen en antigues llegendes i supersticions on el vermell és el protagonista de la festa. Durant aquesta festivitat el poble xinès realitza moltes activitats per atraure felicitat, riquesa i bona salut a les seves vides. A més, decoren les cases i els carrers i es fan desfilades i balls que omplen les avingudes d’alegria i esperança.

Al Col·legi Sant Josep hem aprofitat per explicar aquesta celebració i explicar moltes de les activitats que es realitzen durant aquests dies, així hem decorat conjuntament les classes i el Col·legi, tal com ho fan a la Xina. A Infantil, hem fet decoracions amb petites rates i amb els caràcters per atraure la primavera (春) i la fortuna (福) i amb els caràcters per desitjar a tothom l’any nou! A Primaria també hem decorat amb les rates i els caracters i també hem après a decorar les portes amb bons desitjos perque puguin entrar a les nostres vides. A l’activitat extrascolar de xinés hem creat altres decoracions com els fanalets.

Aquest dinamisme cultural fomenta un espai divers i inclusiu que proporciona als i les alumnes que aprenen xinès l’oportunitat de dur a terme una immersió lingüística i cultural. D’aquesta manera, els i les alumnes poden comprendre, apreciar i valorar de forma respectuosa i oberta les diferents manifestacions culturals afavorint el seu enriquiment lingüístic i social. Es tracta, doncs, de fer de l’Any Nou Xinès una festivitat compartida per tothom i aprofitar-la com a recurs d’aprenentatge i celebració. Bon any nou de la rata!

老鼠年快乐!

w004

w003

w002

w001