CAMPANYA SOLIDÀRIA del 27 de novembre al 4 de desembre

Campanya solidària de recollida d’ajuda humanitària al Col·legi Sant Josep en substitució de la que portàvem a  terme coincidint amb la Fira de Nadal.

Wcampanya ajuda humanitària siria

Davant la greu situació que es viu a Síria i que s’ha traduït en la crisi de refugiats més greu des de la II Guerra Mundial, al Col·legi Sant Josep endeguem una iniciativa solidària per ajudar en la mesura de les nostres possibilitats, a aquelles persones que per decisió pròpia o perquè no tenen una altra alternativa, es queden a Síria lluitant per un futur més lliure a la seva terra. Així doncs, des del Col·legi Sant Josep, no ens oblidem dels qui es queden.

L’onada de solidaritat arreu d’Europa que han arrencat les dramàtiques imatges dels refugiats, s’ha traduït en una multiplicitat d’iniciatives d’enviament d’ajuda humanitària. La nostra té la particularitat que arriba a l’interior de Síria i que es fa a través dels canals que ha construït la societat civil siriana, en cinc anys d’un conflicte atroç.

La campanya consisteix en l’enviament de material humanitari a l’interior de Síria. En una situació de guerra oberta, la majoria d’iniciatives humanitàries, també la de les grans ONG, es destina als camps de refugiats dels països veïns (Turquia, Líban, Jordània), o dels països en trànsit dels refugiats que fugen cap a Europa (Itàlia, Grècia, els països dels Balcans, Hongria, Àustria i Alemanya), però són molt poques les que van adreçades a ajudar la població de dins de Síria, on la guerra provoca morts, fam, manca d’accés a aigua potable, greus dificultats en l’accés als serveis sanitaris i les escoles… en resum, més de 300.000 morts i 8 milions de desplaçats interns. En algunes zones de Síria, com Alep, Hama, Homs o Idlib, la població viu des de fa anys, sota un setge implacable de les tropes del règim sirià i de l’Estat Islàmic, que han causat el pitjor desastre humanitari que es viu avui en dia al món.

Quin tipus d’ajuda recollim i per què?

NOMÉS podem recollir 5 coses:

  • Llet infantil en pols
  • Bolquers
  • Compreses per a les dones i els avis
  • Aliments en gra (llegums i arròs) i en llauna (tonyines, sardines i conserves)
  • Material escolar (llibretes, bolígrafs i llapis d’escriure o de colors)

 * En el cas dels aliments, fixeu-vos que la data de caducitat no sigui inferior a un any.

Aquestes són les necessitats que ens han fet arribar des de les organitzacions a dins de Síria que rebran l’ajuda. No es tracta d’enviar el que des d’aquí creiem que pot ser més important ni el que podem trobar a casa, sinó el que aquestes organitzacions han considerat prioritari i tenen capacitat per distribuir entre la població en una situació tan difícil.

La Campanya de recollida al Col·legi Sant Josep, s’iniciarà el proper 27 de novembre i durarà fins el dia 4 de desembre. Els alumnes deixaran els productes a les seves respectives tutories, i uns alumnes voluntaris els passaran a recollir periòdicament.

Recollida Ajuda Humanitaria Siria 2015

Conferència “LA GUERRA DE SÍRIA”