Els alumnes de 5è de Primària van iniciar el projecte d’emprenedoria CUEME al mes d’octubre. Vam visualitzar diferents vídeos de l’ Info-K on s’explicava què era una cooperativa i quina finalitat té. D’aquesta manera els alumnes van poder entendre millor com s’havia de constituir una cooperativa, les funcions de cada membre i el seu objectiu.

Vam rebre la visita de la Montse Raventós, membre del Servei d’iniciatives econòmiques de la Mancomunitat Penedès- Garraf. La Montse ens va acabar d’explicar el funcionament d’una cooperativa i quins passos s’havien de fer per crear-la. Una vegada aclarits tots els dubtes, ens vam posar fil a l’agulla i cada grup-classe va crear la seva cooperativa.

Cada classe va escollir un nom i es van elegir els càrrecs per cada membre (president, vicepresident, tresorers, secretaris, màrqueting,…).

La classe de 5è A va escollir el nom de “Star Kids”, 5è B “Team Class”, 5è “C&C” i 5è D “Cooperhelp”.

També vam crear els estatuts i vam decidir el capital inicial que necessitaríem per començar a treballar.

Seguidament, vam dissenyar el logotip per donar una imatge a la nostra cooperativa seguint els consells de la dissenyadora gràfica del col·legi, Marta Cuscó. Es van presentar diferents prototips de productes per la posterior venda.

Una vegada escollits en assemblea els productes, es va iniciar la producció. El dia 9 de juny vam realitzar la venda dels productes al mercat municipal de Sant Sadurní d’Anoia. Va ser tot un èxit i és per això que vam poder recollir molts beneficis per aconseguir els dos objectius escollits en la constitució de la cooperativa: donar una part dels guanys a una entitat social i l’altra part destinar-la a una sortida lúdica.

Els alumnes de 5è A i D van fer arribar els guanys obtinguts a l’Hospital Sant Joan de Déu, els alumnes de 5è B a Càritas Sant Sadurní i els alumnes de 5è C a CAAD.

Per acabar el projecte, vam anar tots plegats a celebrar-ho a Torrelavit. Ens ho vam passar d’allò més bé fent una passejada pel Camí del riu Bitlles i banyant-nos a la piscina municipal. Un dia que segur que recordarem!!

Aquest projecte ha sigut un gran aprenentatge per a tots nostres. Ens hem ajudat, hem après a escoltar-nos i a aprendre desicions, i sobretot, a respectar les opinions dels altres i a treballar en equip!