ROBOT HUMANOIDE DE CARÀCTER SOCIAL:  EL PEPPER

maxresdefault

Amb motiu de la Marató de Tv3 Campanya de Nadal solidària “la investigació  dona vida”,

Des de l’Àrea de Robòtica hem cregut interessant i enriquidor pels alumnes compartir la informació  d’aquest  Robot humanoide amb la característica  que és el primer robot de caire social i d’ajut comercialitzat per una empresa catalana

Es diu Pepper, parla 21 idiomes i a partir de la tardor estarà al servei dels pacients als hospitals Clínic i Sant Joan de Déu de Barcelona. Pepper és un robot, però els seus moviments recorden els d’un humà i el seu programari li proporciona unes qualitats extraordinàries.
Pepper ha estat presentat aquest dilluns, però encara està en fase de proves. Es tracta d’un projecte del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) en col·laboració amb l’Escola d’Enginyeria de la Salle i les empreses Identitat i YASYT.
Segons els seus promotors, el maquinari del robot és molt potent. Pot desplaçar-se àgilment gràcies a les seves tres rodes, porta un sonar per detectar els objectes i no xocar-hi i té sensibilitat al tacte en els braços i el cap.
També incorpora micròfons omnidireccionals que li permeten escoltar el so que provingui de qualsevol direcció i pot diferenciar entre conversa i soroll ambient. Té capacitat d’aprenentatge i és capaç de reconèixer les persones de manera molt precisa mitjançant els seus sensors infrarojos i càmeres d’alta definició. Li permeten memoritzar els trets facials i les mesures corporals. Fins i tot pot identificar l’estat d’ànim de les persones, tant per la seva expressió com pels matisos de la seva veu.
Les persones poden comunicar-se amb en Pepper amb la tauleta que porta en el pit o bé parlant en 21 idiomes diferents. De moment, però, només té un corpus bàsic de paraules i expressions.
Pepper s’està desenvolupant per assistir els pacients. Els seus creadors pensen en funcions com ara explicar a la gent gran, de manera pausada i amb el temps que els professionals sanitaris sovint no tenen, les pautes a seguir per curar les seves ferides o tractar-se d’una malaltia.
Aquestes possibles funcions s’identifiquen gràcies a la col·laboració amb centres mèdics i a les proves pilot amb pacients i professionals de la sanitat. Una de les idees que han sorgit és que Pepper acompanyi menors immunodeprimits que han de viure aïllats o nens que s’espanten durant el procés preoperatori.

El futur ja és present…

Us adjuntem enllaços  del Video de la Marató i d’informació sobre el Pepper.

 

https://www.youtube.com/watch?v=9AW81hStj7w

https://www.youtube.com/watch?v=dFR_9gNh-qE

TV3-Marató