Els nens i les nenes de quart vam tenir el plaer de rebre a l’escola a Miguel Luque, nedador paralímpic després d’haver treballat a l’àrea de castellà “Las discapacidades”.

 

Miquel Luque és un nedador paralímpic català que ha guanyat diverses medalles d’or. Luque va néixer amb artrogriposis, fet que li provoca poca mobilitat a les cames, l’any 1992 va veure les Olimpíades de Barcelona i es va animar a competir. L’any 2013 guanya la medalla de plata de la Real Orden del Meríto Deportivo.

 

Ha estat cinc vegades medalla paralímpica (or a Sidney 2000 i Atenes 2004, plata a Londres 2012 i Río 2016, i bronze a Pequin 2008. A més a més d’ampliar el seu palmarès amb les seves participacions en els Campionats del Món (plata a Montreal IPC 2013, or a Eindhoven 2012, or a Durban 2006) i als campionats Europeus (doble or i plata a Eindhoven 2014, or i plata a Berlin 2001 i a Reikjavik 2009). A més a més, al llarg de la seva vida s’ha marcat diferents reptes així com nedar 1 metre per cada habitant de Parets del Vallès, 17.900 metres en 7h 40min. També va felicitar el Nadal a l’Aquàrium de Barcelona tot banyant-se amb els taurons. L’any passat va creuar l’estret de Gibraltar amb el seu company Sergi Mingote, un total de 17,2km en 4h 57min, entre d’altres. Cada un dels reptes que se li presenten els accepta amb moltes ganes i els viu amb molta intensitat. Ens explicava que per tal d’aconseguir tots els seus èxits compta amb un gran equip de persones molt professionals; una dietista, un psicòleg, un entrenador personal i una fisioterapeuta, que l’ajuden a aconseguir arribar al seu màxim rendiment. Així doncs, la clau dels seus èxits ha estat rodejar-se de bones persones i poder-ho compartir amb tots ells i sobretot amb les persones que l’estimen.

 

Amb un vocabulari molt entenedor, un audiovisual i un powerpoint ens va fer veure que mai et pots rendir i que tot repte necessita molt esforç. Li vam fer un munt de preguntes i ens va ensenyar moltes medalles que ha guanyat.

Ens va encantar que vingués i ens va regalar una fotografia firmada a cadascú. Gràcies per tot!