El GERARD MARTÍ OLIVELLA, alumne de 4t d’ESO del Col·legi Sant Josep va participar en la XXIII Prova Cangur de la SCM i se li ha atorgat una MENCIÓ HONORÍFICA per haver quedat en la posició 84 de 10121 participants de tot Catalunya, amb una puntuació de 95,5 punts. Enhorabona!

 wCangur2018-Gerard Martí

wCangur2018-Gerard Martí bis

A 2n de Batxillerat han participat 5 alumnes, dels quals el GERARD MONTANÉ GIRALT ha quedat en la posició 267 (7,39%) d’un total de 3600 participants.

A 1r de Batxillerat han participat 5 alumnes, dels quals el JOSEP JANÉ LLORET ha quedat en la 498 (9.02%) posició de 5510 participants.

A 4t d’ESO han participat 6 alumnes, dels quals el GERARD MARTÍ OLIVELLA ha quedat en la posició 84 (0,83%) i ha rebut un diploma de menció honorífica i un obsequi per part de l’organització del Cangur, i juntament amb el DÍDAC OLIVÉ ALMARAZ en la posició 324 (3,49%) d’un total de 10121 participants han publicat el seu nom a la pàgina web del Cangur en quedar entre el 5% de les millors puntuacions de la categoria.

wIMG_6014

wIMG_6013
wIMG_6196

La prova consta de 30 problemes de resposta tancada, amb tres nivells de dificultat i cinc opcions de resposta per a cada problema, que s’han de contestar en una hora i un quart sense l’ús de la calculadora. Els problemes es basen més en el raonament i l’enginy que en coneixements matemàtics específics.

La prova Cangur és una activitat matemàtica impulsada per la societat internacional Le Kangourou sans Frontières. Aquesta associació, de caràcter internacional, reuneix personalitats del món matemàtic de nombrosos països. Té com a objectiu difondre la cultura matemàtica per tots els mitjans al seu abast i, en particular, per l’organització d’un joc-concurs anual que es desenvoluparà el mateix dia en totes les nacions participants. L’objectiu d’aquesta iniciativa és estimular i motivar tants alumnes com sigui possible  ..//.. i contribueix a la popularització de les matemàtiques entre la mainada i els joves. Es recolza en una participació massiva en un esdeveniment científic i assegura una àmplia base popular a aquesta activitat, sense cap objectiu de selecció nacional ni de comparació entre països.