El Col·legi Sant Josep el curs passat va signar el conveni per ser “Escola Amiga“ del Vinseum de Vilafranca del Penedès. En conseqüència, podrem organitzar activitats diverses i conjuntes al llarg del temps que potenciïn els valors comuns d’ambdues entitats. 

003

Acte de presentació de TRECS de les Escoles Amigues de VINSEUM

Acte de presentació de 4 treballs de recerca d’alumnes de 2n de batxillerat del curs 2017-18 que han treballat amb temàtiques relacionades amb el museu (la cultura del vi, l’estudi històric, social o científic del Penedès o la conservació del patrimoni). Aquest acte vol posar en valor la recerca dels estudiants més joves i té la voluntat de ser una via de treball a desenvolupar de cara a futures edicions. El treball presentat per part del Col·legi Sant Josep ha estat:

Història o elaboració d’un vi bullit, Pau Mascó Torelló

002

L’acte suposa un primer pas en la posada en valor de la investigació realitzada per part de joves estudiants de batxillerat.

L’acte de presentació va incloure fins a quatre treballs de recerca d’alumnes de 2n de batxillerat del curs 2017-18. Les escoles participants van ser el Col·legi Sant Josep i l’Escola Intermunicipal del Penedès de Sant Sadurní d’Anoia, i l’Institut Milà i Fontanals i l’IES Eugeni d’Ors de Vilafranca del Penedès.

Tots els projectes d’investigació presentats havien treballat amb temàtiques relacionades amb el museu (la cultura del vi, l’estudi històric, social o científic del Penedès o la conservació del patrimoni).

Cada alumne va comptar amb uns deu minuts per a realitzar una presentació resumida del seu treball de recerca i de les conclusions a les quals havia arribat.

Aquest acte suposa un primer pas en la posada en valor de la recerca dels estudiants més joves i té la voluntat de ser una via de treball a desenvolupar de forma regular. La idea és poder organitzar cada curs un acte a l’auditori del museu on alumnes de totes les escoles i instituts amb estudiants de batxillerats de l’Alt Penedès puguin presentar els seus treballs de recerca públicament.

Tots els treballs presentats ahir tindran una còpia que es guardarà al Centre de Documentació de VINSEUM, creant així una nova secció de consulta que pot ser de gran utilitat per als estudiants de propers cursos.

004

006