16.0.2017 Un grup d’alumnes de 4t d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat han realitzat les proves XXII Cangur 2017 que organitza la Societat Catalana de Matemàtiques al territori català i és impulsada per la societat internacional Le Kangourou sans Frontières. A l’espera dels resultats…

Un cop obtinguts els resultats… han obtingut la millor puntuació de cada nivell:

wIMG_8840

JOSEP JANÉ (4t d’ESO), posició 175 de 9653 participants (inclòs en la llista del 5% millors de Catalunya)

GERARD MONTANÉ (1r BAT), posició 109 de 5852 participants (inclòs en la llista del 5% millors de Catalunya)

ALEC LAGARDE (2n BAT), posició 395 de 3748 participants

Enhorabona a tots els participants i guanyadors!

wIMG_8842

La prova consta de 30 problemes de resposta tancada, amb tres nivells de dificultat i cinc opcions de resposta per a cada problema, que s’han de contestar en una hora i un quart sense l’ús de la calculadora. Els problemes es basen més en el raonament i l’enginy que en coneixements matemàtics específics.

La prova Cangur és una activitat matemàtica impulsada per la societat internacional Le Kangourou sans Frontières. Aquesta associació, de caràcter internacional, reuneix personalitats del món matemàtic de nombrosos països. Té com a objectiu difondre la cultura matemàtica per tots els mitjans al seu abast i, en particular, per l’organització d’un joc-concurs anual que es desenvoluparà el mateix dia en totes les nacions participants. L’objectiu d’aquesta iniciativa és estimular i motivar tants alumnes com sigui possible  ..//.. i contribueix a la popularització de les matemàtiques entre la mainada i els joves. Es recolza en una participació massiva en un esdeveniment científic i assegura una àmplia base popular a aquesta activitat, sense cap objectiu de selecció nacional ni de comparació entre països.