1r d’ESO: “BON VIATGE!”

Emile Zolà digué: “res desenvolupa tant la intel·ligència com viatjar” i així volem que sigui. Per això, el Treball de Síntesi d’enguany consistirà en crear un viatge per tot el món tal i com el portuguès Fernando de Magallanes va fer per primera vegada en la història  en ple segle XV.

D’aquesta manera, farem un viatge imaginari per diferents ciutats, indrets, cultures i civilitzacions que ens farà obrir els cinc sentits i conèixer nous mons. Ara, és el moment de posar dins de la maleta els bolígrafs, l’ordinador i una bona dosi d’il·lusió per començar a treballar. Bon viatge!

2n d’ESO: “EL NOSTRE CAMÍ A L’ESCOLA”

La visió de la pel·lícula “Camino a la escuela” serà la porta d’entrada al nostre Treball de Síntesi. “Camino a la escuela” descriu el viatge que fan tres nens i una nena entre 11 i 13 anys que viuen en llocs molt allunyats i, per tant, per poder anar a l’escola han de caminar molts quilòmetres.

Aquest camí és també un viatge de com aquests nens aprenen a ser solidaris i a cuidar-se uns dels altres. Per a ells, el camí té un preu, l’esforç que han de fer cada dia per aconseguir el seu somni. L’escola no és una obligació, és una oportunitat, un regal molt valuós. Accedir a l’educació significa poder obtenir, més tard, un treball que els permeti ocupar-se de la seva família, ajudar els altres, comprendre el món i participar en la vida del seu país. I finalment, si les seves vides no són semblants a les nostres, les seves esperances sí que són similars.

Si analitzem aquesta frase, sorgeix la següent pregunta: Són en realitat els seus anhels diferents dels nostres?

 

RECULL FOTOGRÀFIC TREBALL DE SÍNTESI DE 1r i 2n d’ESO

 

EXPOSICIÓ ORAL TREBALL DE SÍNTESI DE 1r i 2n d’ESO

 

ALGUNS VIDEOS DEL TREBALL DE SÍNTESI DE 2n d’ESO

 

3r d’ESO: temàtica lliure per grups

A partir de les preferències i inquietuds dels alumnes (en grups de 4 persones) proposen un tema per poder treballar-lo des de diferents punts de vista (científic, històric, ètic, artístic, tecnològic, etc.) guiats per un professor, que fa les funcions de tutor de TRES.