ROBÒTICA A L’Educació Infantil

retol-bee-bots

BeeBot_blinking-200x200

A l’etapa d’Educació Infantil avui a l’aula  de Tecnologia  aplicada hem rebut uns nous amics!!!

Els Bee-Bot, 6 abelles robots han vingut per quedar-se al Parvulari.

Seran elles que ens ajudaran a realitzar activitats divertides que ens portaran a desenvolupar el nostre pensament lògic i enginy.

Per treballar Robòtica  a l’escola tindrem  en compte els interessos dels infants, els seus moments evolutius i de les seves característiques individuals i pròpies.

Les abelles robot (Bee-bots) són un recurs educatiu molt emergent a l’escola ordinària. Treballa  el pensament amb aquest eina motivadora i senzilla. L’objectiu és el d’afavorir mitjançant la planificació dels moviment de les abelles.

Estem en fase de tastet.  El Bee-bot té una valoració de continuïtat perquè hem vist que és molt útil en molts camps.

Aconseguir fer funcionar el robot és satisfactori per als alumnes, i als mestres ens permetrà treballar l’estructura mental, la coherència, les fases… Als nostres alumnes aquest exercici els pot ajudar molt això sí, atenent a la individualitat de cada nen.

Amb les Abelles, podrem treballar moltes coses, com les estructures lingüístiques, el treball en equip, les competències lògic matemàtiques, l’autonomia i la iniciativa personal, lingüística i audiovisual, entre moltes altres… i de retruc, la robòtica ens  facilita  l’aprenentatge de l’anglès amb instruccions bàsiques com Go!, Start!, pause!…

L’objectiu es doncs:

Impulsar metodologies d’aula innovadores basades en l’aplicació a l’aula de les eines i les aplicacions de programació.

“No esperem que tots els nens que aprenen a escriure es converteixin en novel·listes, ni que tots els que estudien àlgebra acabin sent matemàtics; però, ambdues són considerades com habilitats fonamentals que tots els nens han d’aprendre. La programació informàtica també ho hauria de ser”

Diari d’Educació

La robòtica no té l’objectiu de preparar futurs enginyers informàtics o programadors, molts educadors pensem que  els ajudarà a desenvolupar altres habilitats que completaran el seu esquema d’aprenentatges en aquest moment del seu desenvolupament personal i creatiu i en un futur.