A mitjans de maig els nens i nenes de cicle mitjà ens van venir a fer uns tallers dirigits des de la Mancomunitat Penedès-Garraf. El dia 4 de juny els nens i nenes de quart vam fer el taller de fem paper reciclat a les aules de quart. Va ser un taller molt interessant.

FEM PAPER!TALLER D’ELABORACIÓ DE PAPER RECICLAT

Paper és un dels residus que generem en més quantitat a les nostres llars i que manipulem més sovint. A través d’aquest taller vam aprendre el procés d’elaboració del paper realitzant paper nou a partir de paper vell o utilitzat, convertint un residu en un recurs molt valuós. El taller també ens va servir per conèixer els costos ambientals de la fabricació a escala industrial d’aquest material, les avantatges ambientals del paper reciclat, el seu foment, i també l’estalvi en la seva utilització, estimulant alhora la creativitat, ja que s‘utilitzen elements naturals per a la decoració del paper elaborat.

 

TALLER DE CONSTRUCCIÓ DE JOGUINES AMB MATERIALS RECICLABLES

El dia 5 de juny els nens i nenes de tercer vam fer el taller de fabricar una joguina amb trossos de revista, un tub de paper higiènic, cinta aïllant, cordill…Va ser molt interessant per tots nosaltres observar que reciclant material podem tenir una joguina molt original i divertida. A partir recordarem la norma de les tres “erres”: REDUIR, REUTILITZAR i RECICLAR