1r d’ESO: “DALÍ”

Els alumnes de 1r d’ESO realitzen enguany el Treball de Síntesi sobre Dalí. De fet aquest Treball ja l’inicien el dia 3 de desembre amb la visita a Figueres. A  Figueres és el lloc on va néixer i va morir, i on es va aixecar el Teatre-Museu Dalí. Se’ls dóna l’opció de realitzar altres visites com  Púbol que és el castell que va donar com a regal a la seva estimada Gala o Portlligat – petita casa de pescadors on Salvador Dalí va viure i treballar habitualment des de 1930 fins a la mort de la Gala el 1982; també a partir de les moltes fonts d’informació de les que disposen, poden realitzar un excel·lent Treball d’aquest  artista de mostatxo llarg, un veritable tastaolletes amb molt de talent.

2n d’ESO: “UN CAMÍ CAP A LA UTOPIA”

La visió de la pel·lícula “Los juegos del hambre” serà el punt de partida del treball de síntesi d’aquest curs. Tot i ser una pel·lícula de ciència ficció. Només de ciència ficció? Us plantejarà un seguit de temes per tal de que vosaltres hi reflexioneu i perquè valoreu si en el nostre món hi són presents.

La fam, la violació dels drets humans, la manipulació de la natura, el paper de la dona, les polítiques autoritàries…Seran aquestes situacions dramàtiques, però no pessimistes, les que us han de portar a defensar que un altre món és possible i que sempre hi ha Un camí cap a la utopia.

Blog Crèdit Síntesi 2n d’ESO (Un camí cap a la utopia)

3r d’ESO: temàtica lliure per grups

A partir de les preferències i inquietuds dels alumnes (en grups de 4 persones) proposen un tema per poder treballar-lo des de diferents punts de vista (científic, històric, ètic, artístic, tecnològic, etc.) guiats per un professor, que fa les funcions de tutor de TRES.