El passat 12 de febrer va venir a escola en Jaume Marcé a fer-nos una xerrada-taller a les classes de cinquè.  “Alimentació saludable” forma part de les activitats que ofereix la Diputació de Barcelona a les escoles dels municipis barcelonins per ajudar-los a treballar en l’àmbit de Salut Pública i Consum  i promocionar estils de vida saludable.
Ens va explicar molt bé en què consisteix una dieta equilibrada i com podem millorar els nostres hàbits per a alimentar-nos de manera saludable. Vàrem aprendre a  diferenciar les tres funcions bàsiques que fan els nutrients (energètics- constructors-reguladors). També  vam observar  els aliments en la piràmide alimentària, vam veure models d’àpats adequats i al final de la sessió vam elaborar un menú saludable.
Vàrem reflexionar sobre hàbits alimentaris i societat adonant-nos que:
– En ocasions, la publicitat ens dóna idees equivocades en relació a la nostra alimentació i això ens afecta física i psicològicament.
– Amb els diners que utilitza una família d’un país ric per comprar els aliments que consumeixen en una setmana una altra família d’un país pobre pot alimentar-se durant mesos.
Va ser una activitat molt interessant i necessària.