Els nens i nenes de tercer i quart de primària hem aprofitat l’últim dia de curs per visitar unes caves. La localitat de Sant Sadurní d’Anoia és un dels centres més importants de la indústria del cava. A l’actualitat, al municipi hi ha prop d’un centenar de firmes que elaboren aquest cèlebre escumós.

Tercer hem anat a les caves Freixenet .Després d’un breu audiovisual sobre la història de l’empresa, comença la visita guiada per la part antiga de la cava, construïda el 1922. Aquí, els/les  guies ens  han explicat el procés d’elaboració del cava i com la tecnologia s’ha anat incorporant al Mètode Tradicional. A continuació, hem recorregut  en un petit tren les últimes ampliacions de la cava, on conviuen tradició i tecnologia punta.

Quart hem anat a les caves Castellblanch que compta amb més d’un segle d’experiència.

Hem recorregut totes les instal·lacions de la finca i no passa per alt cap detall en el procés de l’elaboració d’aquesta beguda. Fins i tot s’expliquen tècniques especials en els tractaments dels vins, com ara els avançats mètodes de purificació del cava durant la fermentació o els sistemes de remoguda d’ampolles que fan servir i que han convertit Castellblanch en tot un referent entre el sector.S’hi mostren també algunes de les ampolles més especials que s’han produït al seu celler i que han estat guardonades en diferents anys amb premis internacionals.

Per recuperar la història d’aquesta empresa, com també la tradició del cava a Catalunya, la visita inclou una explicació sobre els començaments de Caves Castellblanch i la seva evolució. Avui dia, la firma produeix més de tretze milions d’ampolles l’any. Ha estat una visita molt apropiada per recordar que tenim l’escola a Sant Sadurní d’Anoia, una col·legi envoltat de grans caves.

Des d’aquí volem agrair les dues visites que hem fet ja que ens ho han explicat molt adequat a la nostra edat. I que el cava no falti a cap taula!

 Bones vacances a tots!