Dimecres 18 d’abril va venir a escola en Jaume Marcé a fer-nos una xerrada-taller a les classes de cinquè.  “Alimentació saludable” forma part de les activitats que ofereix la Diputació de Barcelona a les escoles dels municipis barcelonins per ajudar-los a treballar en l’àmbit de Salut Pública i Consum  i promocionar estils de vida saludable.

Ens va explicar molt bé en què consisteix una dieta equilibrada i com podem millorar els nostres hàbits per a alimentar-nos de manera saludable. Vàrem aprendre a  diferenciar les tres funcions bàsiques que fan els nutrients (energètics- constructors-reguladors). També  vam observar  els aliments en la piràmide alimentària, vam veure models d’àpats adequats i al final de la sessió vam elaborar un menú saludable

Vàrem reflexionar sobre hàbits alimentaris i societat adonant-nos que:

– En ocasions, la publicitat ens dóna idees equivocades en relació a la nostra alimentació i això ens afecta física i psicològicament.

– Amb els diners que utilitza una família d’un país ric per comprar els aliments que consumeixen en una setmana una altra família d’un país pobre pot alimentar-se durant mesos.

Va ser una activitat molt interessant i necessària.

Abans de marxar, ens va repartir uns tríptics amb el decàleg de l’alimentació saludable:

  1. Alimenta’t de forma variada
  2. Fes cinc àpats al dia
  3. Pren fruites, verdures i hortalisses
  4. Consumeix aliments rics en hidrats de carboni
  5. Beu molta aigua
  6. Manté un pes adequat per ala teva edat i alçada
  7. Fes exercici
  8. No canviïs els hàbits d’alimentació i comportament d’un dia per l’altre
  9. Recorda que no hi ha aliments bons ni dolents, sinó hàbits inadequats
  10. Manté una bona higiene