X Premis UPF Treballs de recerca – NATATÁLIA NOTÓ

La Natália Notó Higelmo que engunay està cursant el curs de 2n de Batxillerat al nostre Col·legi ha estat finalista en els X Premis UPF als millors treballs de recerca de Batxillerat en Enginyeria i Matemàtica aplicada, amb el treball que porta per títol “El Tap de Suro, de l’Arbre a l’Ampolla”. Moltes felicitats! Divendres 11 de març de 2016 va tenir lloc l’Acte de lliurament del Premi UPF de Treball de Recerca en Enginyeria i Matemàtica Aplicada a l’Auditori del Campus Poblenou- UPF. En la convocatòria d’aquest any s’hi han presentat un total de 70 treballs de recerca d’estudiants de 2n de batxillerat de centres d’ensenyament secundari i d’aquests s’han seleccionat 10 treballs finalistes que han estat defensats el dia de l’acte de lliurament en una sessió pública.

IMG_5919

IQS – “Aquí hi ha Química” – JOAN MAEZTU ORTOLL

Joan Maeztu Ortoll, alumne de 2n de Batxillerat ha guanyat el Premi del Públic amb el treball “Propietats ignífigues” com a participant de la 1a edició del concurs “Aquí hi ha Química” de l’IQS.Enhorabona!

wDSC_0821

BIEL SUSANNA (exalumne del Col·legi Sant Josep)

1r premi – projectes arquitectònics a la Xina

L’exalumne del Col·legi Sant Josep, BIEL SUSANNA VILADOT que recentment ha finalitzat Arquitectura, acaba de guanyar el 1r PREMI d’un concurs de projectes arquitectònics a la Xina. ENHORABONA!

Més informació…

Biel-1

Biel-2

Biel-4

 

L’ALUMNA ANNA VINYALS (curs 2013-14) EXPOSA EL SEU TREC A LA UPF

L’alumna Anna Viñals de 2n de Batxillerat va fer el seu Treball de Recerca  sobre la Sinestèsia, que és un tret que tenen algunes persones i consisteix en associar grafemes amb colors o barrejar sensacions de diversos sentits. Música amb gust de xocolata; sons vermells, grocs o verds; números i lletres de colors… són alguns exemples amb què es troben les persones sinestèsiques.

El catedràtic Fernando Giráldez, qui va assessorar l’Anna en alguns punts del treball, va convidar-la a exposar el seu estudi a classe de neurociència, assignatura optativa de la carrera de Biologia Humana, que imparteix la Universitat Pompeu Fabra. La qualitat del treball ja havia fet decidir el professor a escriure-li el pròleg.

L’experiència va resultar molt enriquidora. Va ser una excel·lent ponència que va acabar amb un apartat de preguntes per part dels alumnes, amb respostes dignes d’una professional.

wAnna Viñals

TREBALLS DE RECERCA premiats (curs 2011-2012)

La Societat Catalana de Física, en la novena convocatòria de Premis per als Treballs de Recerca de Batxillerat ha premiat el treball “ACCELEREM L’UNIVERS?” fet per l’alumne DAVID CIURAQUI GARCIA del Col·legi Sant Josep de Sant Sadurní d’Anoia, fet sota la direcció del professor tutor Pere Cardenal Monreal. A l’hora de fer l’avaluació, el jurat ha valorat la creativitat i originalitat del projecte presentat, un petit accelerador de partícules, així com la metodologia utilitzada i l’estructuració i presentació del treball.

David Cirauqui Garcia - Accelerem lUnivers

David Cirauqui Garcia – Accelerem lUnivers

 

L’Ajuntament de Gelida, en la segona edició de Premis per als Treballs de Recerca de Batxillerat ha premiat el treball “SISTEMES FUNICULARS” fet per l’alumna LAURA BARRIENDOS CORDERO del Col·legi Sant Josep de Sant Sadurní d’Anoia, fet sota la direcció del professor tutor Jordi Font Cardús. Cal destacar la part sentimental, tecnològica i històrica del treball amb la voluntat de fer conèixer i estimar el “funi de Gelida” per part de tothom.

Laura Barriendos Cordero - Sistemes funiculars

Laura Barriendos Cordero – Sistemes funiculars